Ingezonden persbericht



---





Persbericht
Maart 2008

Introdans zet zijn deuren open voor iedereen.

TV beelden verjaardagsvoorstelling prinses
Margriet te zien tijdens Open Dag Introdans.

Doe-mee-lessen voor volwassenen en kinderen in de Introdans studio

Modern balletgezelschap Introdans nodigt iedereen uit voor een kijkje achter de schermen van de dans, op de Open Dag op zaterdag 15 maart. De deuren van de studio's aan de Vijfzinnenstraat 80-82 in Arnhem zijn geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen op deze dag repetities bijwonen van beide ensembles en meedoen met workshops.

Zelf dansen
Door middel van een workshop, een doe-mee-les en een Intro-dance-in stapt de bezoeker in de wereld van dans en ballet. Bovendien is er de mogelijkheid om te kijken naar een klassieke trainingsles en repetities van Introdans-dansers voor de voorstellingen VUUR&VLAM en FAST FOOD. Introdans Ensemble voor de Jeugd gaat met FAST FOOD op tournee naar Zwitserland van 12 tot en met 30 april. In Studio 3 wordt de registratie van de verjaardagsvoorstelling van Introdans voor H.K.H. Prinses Margriet op 19 januari jl. vertoond. Tevens krijgt de bezoeker een indruk van de mediabelangstelling rond deze voorstelling.

Gratis toegang
Toegang en deelname zijn vrij. Inschrijven voor de workshop (voor volwassenen), de Intro-dance-in (11-16 jaar) en de doe-mee-les (6-10 jaar) is noodzakelijk en kan alleen tijdens de Open Dag zelf vanaf 10.30 uur bij de receptie van Introdans. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen per activiteit. Op www.introdans.nl staat het volledige programma van de Open Dag.

Introdans danst als nooit te voren. Het gezelschap behoort intussen tot de Top 3 van Nederland. Met een gezonde ambitie blijft Introdans trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Naast de voorstellingen in de Nederlandse theaters reist Introdans in 07/08 naar internationale podia in o.a. Aruba, België, Curaçao, Duitsland, Indonesië en Zwitserland. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Introdans presenteert moderne balletvoorstellingen binnen de thema's Oude meesters, Nieuwe partners, Jong talent. Vanuit de regio Oost-Nederland danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en schouwburgen, en met grote regelmaat op internationale podia. Verschillende choreografen creëren voor Introdans balletten, waarin klassieke elementen gecombineerd worden met moderne technieken.

Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteert repertoire uit de schatkist van de dans, en ook speciaal voor het ensemble gecreëerd werk. In heel Europa is geen vergelijkbaar gezelschap te vinden, dat moderne balletvoorstellingen voor kinderen presenteert. Introdans Ensemble voor de Jeugd bekleedt dan ook een unieke positie en reist wereldwijd.

Introdans Educatie biedt een omvangrijk aanbod van dagprojecten en workshops, gekoppeld aan de thematiek van de voorstellingen. Ook maakt Introdans Educatie choreografieën met amateurs en organiseert docentendagen, doe-mee-lessen, inleidingen en nabesprekingen.

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie, interviews, fotomateriaal en/of beeldopnamen kunt u contact opnemen met Lianne Wouters, Public relations/Press officer van Introdans, telefoon: 026-3512111/ fax: 026-3515647/ e-mail: publiciteit@introdans.nl Of raadpleeg website www.introdans.nl onder de knop profusers, om foto's en persberichten te downloaden (in hoge resolutie, dus voor professioneel gebruik!).


---- --