Stadsdeel Bos en Lommer

Persuitnodiging
Datum 12 maart 2008

Ideeënfestival moet pracht ideeën opleveren voor een prachtwijk

Geef bewoners van de Robert Scottbuurt echte invloed op de toekomst van hun buurt. Dat is het credo van het bestuur van stadsdeel Bos en Lommer.

Zaterdag 15 maart a.s. organiseert het stadsdeel Bos en Lommer een Ideeënfestival. Bewoners van de Robert Scottbuurt, een buurt in het stadsdeel, wordt de mogelijkheid geboden om hun wensen en ideeën over de inrichting en vernieuwing van hun buurt met het stadsdeel te bespreken. De Robert Scottbuurt is een naoorlogse buurt gelegen in Amsterdam West. Bos en Lommer is een van de prachtwijken van minister Vogelaar.

Stadsdeel Bos en Lommer ontwikkelt alleen nog plannen voor buurtvernieuwing waar bewoners van begin af aan concreet invloed op hebben. En het stadsdeel heeft zich verplicht aan de buurtbewoners duidelijk te maken waarom voorstellen al dan niet worden overgenomen. Meespraak noemen ze dat in Bos en Lommer.

De afgelopen weken zijn er, ter voorbereiding van het Ideeënfestival, intensieve gesprekken geweest met buurtbewoners maar ook met vertegenwoordigers van de woningcorporaties, het onderwijs en het bedrijfsleven. Buurtbewoners zijn gestimuleerd om a.s. zaterdag met concrete voorstellen en wensen te komen. Door de gekozen opzet krijgen buurtbewoners niet alleen de kans met elkaar in gesprek te gaan, maar ook met vertegenwoordigers van het stadsdeel, woningbouwcorporaties en andere direct betrokkenen.

Het bureau IS Maatwerk, dat onafhankelijk van het stadsdeel opereert, verzamelt alle plannen en wensen. Op zaterdag 29 maart presenteert het bureau op basis van het aangeleverde materiaal een Plan van Aanpak aan de buurt. Het Plan van Aanpak zal de basis vormen voor de wijze waarop de vernieuwing van de Robert Scottbuurt wordt aangepakt. Ook na 29 maart zal het stadsdeel in voortdurend contact met de bewoners gestalte geven aan de vernieuwing van de Robert Scottbuurt.

Als blijkt dat deze werkwijze de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt vergroot en bruikbaar is voor de planontwikkeling, dan wil het stadsdeel ze ook in andere delen van de wijk gaan toepassen.

Niet ter publicatie:

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op het Ideeënfestival!

Het Ideeënfestival vindt plaats in:
gebouw De Springplank
Robert Scottstraat 28-30
Amsterdam
Het festival is bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie vindt u op de websites:
http://www.ismaatwerkplannen.nl/robertscottbuurt/docs/opdrachtenrandvoorwaarden.pdf
http://www.ismaatwerk.nl/robertscottbuurt
http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/projecten/robert_scott