Ingezonden persbericht

Tolle Lege bereikt nieuwe mijlpaal

750 leden
Chr. bibliotheek Tolle Lege is inmiddels een begrip in de hele Hoeksche Waard. Van heinden en ver komen de mensen boeken lenen.Naar verwachting nog een of enkele biebavonden en het 750e lid wordt bereikt. Wederom een mijlpaal in het bestaan van Tolle Lege. In ruim 5 jaar naar 750 leden, dit hadden de medewerkers van Tolle Lege Lege in 2002 nooit durven denken. Reeds vanaf de opening en nu nog steeds hebben wij op de 1e zaterdag van elke maand 60-80 nieuwe boeken. Het 750e lid zal uiteraard niet zonder lege handen de deur uitgaan...

Chr. boekenweek
Tot en met 22 maart is het chr. boekenweek in Nederland en natuurlijk ook bij Tolle Lege. Vele nieuwe boeken staan er in de kasten en ook ligt er voor ieder nieuw bieblid een gratis catalogus met daarin alle 6.700 boeken die de bibliotheek op dit moment rijk is.

Boekenweek "geschenk"
Tolle Lege heeft een schitterend jeugdboek uitgegeven getiteld "De jutters van Schiemonnikoog", een spannend boek voor de jeugdige lezers vanaf 9 jaar. Tijdens de boekenweek is dit boek te koop voor de prijs van slechts ¤ 9,25. De opbrengst is uiteraard volledig voor de bibliotheek! De voorraad is beperkt, dus zij die het boek alvast willen bestellen kunnen dit doen via mail tolle-lege@hoekschewaard.nl of bel 0186-654124.

Boekencollectie
Bij de start ruim 5 jaar geleden startte Tolle Lege met bijna 3.000 boeken, op dit moment is het assortiment dus ruim verdubbeld. E.e.a. is mede mogelijk door boeken die door velen in de Hoeksche Waard en daarbuiten geschonken werden en nu nog steeds!. Tevens blijven we op (rommel)markten op zoek naar boeken. Vanaf heden kunnen iedere dinsdagavond van 19-21 uur boeken en toners afgegeven worden in de bibliotheek (Torenstee, Weth. vd Veldenweg 5 Numansdorp - Ingang Wokrestaurant). Goede boeken zullen dan in de bibliotheek worden geplaatst, overige worden dan op de boekenmarkten van Tolle Lege verkocht, waarna er weer nieuwe boeken voor worden verkocht. Van de opbrengst van de toners worden ook weer boeken gekocht.

Boekenmarkt
Tolle Lege sluit de boekenweek op 22 maart af met een boekenmarkt in haar boekenschuur aan de Bernardstraat 19 te Numansdorp. Deze duurt van 9:00-12:30 uur. Tolle Lege levert ook alle nieuwe boeken. Bestellingen kunnen gedaan worden via mail tolle-lege@hoekschewaard.nl of tel. 0186-654124. Een lijst van ruim 2.000 2ehandsboeken die de bieb op dit moment rijk is staat op www.tolle-lege.hoekschewaard.nl

Openingstijden
Nieuwe leden zijn hartelijk welkom Er kunnen er nog steeds meer bij! Welkom op dinsdagavond van 19-21 uur en op zaterdagmorgen van 11-12 uur en wellicht wordt u als 750e lid verwelkomt! De kosten zijn slechts ¤ 0,15 per boek/week. Vanaf dit jaar zelfs 5 maanden ¤ 0,10 per boek/week. In vergelijking tot andere christelijke bibliotheken buiten de Hoeksche Waard, de laagste!

Vele zaken staan DV weer op stapel bij Tolle Lege. E.e.a. kan nooit zonder de inzet van alle 13 vrijwilligers uit Numansdorp, Klaaswaal en daarbuiten die zich iedere week een dinsdagavond en een zaterdagmorgen volledig inzetten om de biliotheek te bevrouwen. Wij zijn hen dan ook zeer erkentelijk hiervoor!

-----------------------



Ingezonden persbericht