Ingezonden persbericht


Informatie voor de redacties:
Meer achtergrondinformatie, complete rolverdeling, foto's en video's op www.hettoneelspeelt.nl

Carine Crutzen, Marisa van Eyle, Tjitske Reidinga, Peter Blok, Marcel Hensema, Gijs Scholten van Aschat en anderen in De Geschiedenis van de Familie Avenier deel 3 en 4 door Het Toneel Speelt

We verlieten de familie Avenier vlak voor de begrafenis van de oudste zoon Jan in de warme zomer van 1970. Rita moet verhuizen, Bert staat op het punt uit te vliegen, Anneke flirt met Mohammed en Toos wankelt. De vraag is of ze het witgoedimperium van de familie blijft runnen met Janus en Christ als lastige mede-bazen of verlaat ook zij het nest om samen met Henk de souveniershop op Nieuw Guinea leven in te blazen.

In deel 3 is het 1985 geworden. De familie woont niet meer in dezelfde straat of om de hoek. Mohammed is teruggegaan naar Marokko, Bert werkt in de politiek en Janus heeft de handel in aandelen ontdekt. Anneke is getrouwd met Abdel, de oom van Mohammed, ze hebben net een baby gekregen. Het gaat de familie financieel voor de wind. Tijdens een familiebijeenkomst op de camping blijkt dat er iets niet klopt. Deel 4, het slot van de familiegeschiedenis, speelt in het jaar 2000. Rita zit in het verpleegtehuis. De familie komt op nieuwjaarsdag langs. Zij verkeert voor het grootste deel van de tijd in haar eigen wereld. Soms verwart ze tijden en mensen. De geschiedenis van de familie Avenier wordt opnieuw geschreven.

Deel 3 en 4 kunnen los van deel 1 en 2 worden bekeken.

DE GESCHIEDENIS VAN DE FAMILIE AVENIER is een vierdelig feuilleton over een Brabantse middenstandsfamilie. Maria Goos schreef eerder in opdracht van Het Toneel Speelt de toneelstukken Familie (2000) en Cloaca (2002). Regie - Jaap Spijkers, decor - Thomas Rupert, kostuums - Bernadette Corstens, licht - Pelle Herfst. Première zondag 16 maart 2008 in de Stadsschouwburg Amsterdam Speelperiode t/m 14 juni 2008, aanvangstijd 19.00!

************************