Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BOEKENWEEK MET MUZIEK
ARMANDO LEEST VOOR UIT 'DIERENPRAAT'
OP MUZIEK VAN BÉLA BARTÓK

De kunstenaar Armando komt in de Boekenweek naar Amersfoort om voor te lezen uit zijn boek 'Dierenpraat', begeleid door fluitiste Marieke Schneemann en cimbalist Michiel Weidner. Armando's verhalen zoals in 'Dierenpraat' zijn geliefd bij zowel volwassenen als kinderen dankzij de onverwachte draaien, de geestige wendingen en de wonderlijke logica.

'Wat moet het toch naar voor je zijn,' merkte ik op, 'als iedereen je zomaar voorbijloopt.' 'Ja, dat is heel naar,' beaamde de schildpad bedroefd, 'ik ben heel erg eenzaam.' 'Ik vind het heel erg zielig voor je,' zei ik.
'Stel je niet zo aan,' zei de schildpad, 'juist omdat ik zo langzaam loop, zie ik veel meer dan jullie, ik zie elke dag iets bijzonders en jullie niet.' (Uit : Dierenpraat - De schildpad)

Pianomuziek van Bartók werd bewerkt voor fluit en cimbaal door fluitiste Marieke Schneemann. In 2006 kwam de CD 'Dierenpraat' uit in deze zelfde samenstelling van muzikanten en verteller.

Marieke Schneemann treedt op over de hele wereld en ontving diverse prijzen. Ze speelde o.a. in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Fodor Kwintet, in het Nederlands Blazersensemble en bij de Amsterdamse Bachsolisten.

Michiel Weidner speelt cello en cimbalon. Naast zijn duo met Marieke Schneemann, speelt hij bij De Mannen van Kolosvar, is lid van Amsterdam Sinfonietta en improviseert, componeert en arrangeert hij zeer veelzijdig repertoire.

Dierenpraat en Béla Bartók
Armando leest voor op muziek
voor kinderen en volwassenen
Zondag 16 maart om 16.00
Armando Museum op locatie
Bibliotheek Zonnehof
Zonnehof 12 - Amersfoort

Toegang ¤ 10,-
Bibliotheek Amersfoort-leden ¤ 7,50
Kinderen/scholieren/studenten ¤ 5,-

Duur: ca. 60 min.
De CD is te koop en kan gesigneerd worden

Informatie en reserveren:
info@armandomuseum.nl
www.armandomuseum.nl
tel. 033 461 40 88

VOLGENDE ARMANDO MUSEUM OP LOCATIE
5 april - 26 juni
in het
Mondriaanhuis
Amersfoort