Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Leer je buurtbewoners in de Plinius/Vergilliusbuurt kennen!

Op zondag 16 maart is er een klein feestje, waar spectaculaire prijzen en een prachtig kado worden weggegeven.

Bewoners uit de Plinius/Vergilliusbuurt, sprongen eind vorig jaar grote gaten in de lucht. De kunstenaars Marjet van Harskamp en Peggy Theeuwen hebben bewoners uitgenodigd te komen springen op een grote trampoline. Fotograaf Tim Eshuis heeft de bewoners prachtig en spontaan gefotografeerd. Covergirls en stoere binken die doen denken aan de nieuwste reclame voor Nike, LOréal of H&M! De bewoners schitteren als professionele modellen. De kunstenaars maakten er 24 posters van en die zijn verzameld in een unieke doos. Ook zijn grote posters heel 2008 terug te zien op de gevel van het LCC gebouw midden in de wijk. Elke twee weken een nieuwe poster. Als je je buurtgenoten nog niet kende, dan ken je ze nu!

SPECTACULAIRE PRIJZEN EN EEN PRACHTIG KADO!

Alle bewoners van de Plinius/Vergilliusbuurt zijn van harte welkom op zondag 16 maart tussen 12.00 en 17.00 uur in de gymzaal aan de Catullusweg 29. Het wordt een klein feestje met hapjes, drankjes, muziek en natuurlijk de trampoline. Tussen 14.00 en 15.00 uur zijn de prijsuitreikingen. Nelli Cooman, voormalig top-atlete en ambassadeur van Rotterdam Sportstad, reikt de prijzen uit aan de drie uitblinkende springers met als hoofdprijs een paar zelf te ontwerpen NikeID sneakers. En ook de winnaar van de wedstrijd Ik spring een gat in de lucht als... wordt bekend gemaakt. Ben Pluijmers directeur Vastgoed (Com·wonen) en Nurten Karisli portefeuillehouder Jeugd en Jongeren en Veiligheid (deelgemeente IJsselmonde) maken een sprong op de trampoline, en dragen deze vervolgens over aan de buurt. De doos met daarin 24 posters waarop heel veel buurtbewoners staan wordt gepresenteerd. Daarna kunnen alle huishoudens van de Plinius/Vergiliusbuurt (gratis) een doos afhalen.

Wijkactieprogramma Lombardijen
Deelgemeente IJsselmonde en woningcorporatie Com·wonen financieren het project. JUMP! maakt onderdeel uit van het Wijkactieprogramma Lombardijen 2007, waarmee de veiligheid in de wijk verbeterd wordt. Via dit actieprogramma willen de deelgemeente en de woningcorporatie onder meer stimuleren dat jonge en oudere buurtbewoners beter contact met elkaar hebben.

De kunstenaars
Kunstenaarsduo Marjet van Hartskamp en Peggy Theeuwen vormen samen het grafisch ontwerpbureau De Ontwerpers. Hun kunstprojecten concentreren zich op de openbare ruimte en de mensen die daar gebruik van maken. Participatie van bewoners speelt hierin vaak een belangrijke rol.