Ingezonden persbericht


Persbericht'Spin for life' helpt kinderen met kanker

Amersfoort, 18 februari 2008

Op zondag 16 maart organiseren de sportcentra aangesloten bij de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) het landelijke 'Spin for Life' Event 2008. In Amersfoort neemt Boersma Sport aan dit evenement deel. De opbrengst van de actie gaat naar Villa Joep, een klein fonds dat zich richt op het bestrijden van neuroblastoom kanker bij kinderen. De stichting is opgericht ter nagedachtenis aan Joep, die op 4,5 jarige leeftijd aan deze uiterst kwaadaardige vorm van kanker is overleden.

De VES is een overkoepelende organisatie van 80 sportcentra verdeeld over het land. Leden en ook niet-leden van VES sportcentra gaan zich inzetten voor het goede doel. De achterliggende gedachte is om één keer per jaar door het werken aan de eigen gezondheid en conditie ook anderen te helpen een beter leven te krijgen. De hoofdactiviteit op 16 maart is indoor cycling, ook wel 'spinning' genoemd, een groepsles fietsen op sterk ritmische muziek. Spinning is de laatste jaren de snelst groeiende trend in fitnessland.

Het is alweer het zesde jaar dat de VES het 'Spin for Life' Event organiseert. In 2007 werd ruim 320.000 euro bij elkaar gefietst voor het goede doel. De actie is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid van een kleinschalig evenement tot een landelijke happening, waar duizenden klanten van sport- en fitnesscentra met veel plezier aan meedoen. De Vereniging Exclusieve Sportcentra heeft een bewuste keuze gemaakt met Villa Joep. Er is veel onderzoek nodig om kinderen met deze vorm van kanker te genezen. De mogelijkheden zijn er, maar dit kost geld. Door dit soort initiatieven krijgen ernstig zieke kinderen een toekomstperspectief.

Leden en niet leden van Boersma Sport worden hierbij uitgenodigd mee te doen en ook bedrijven in de regio zijn van harte welkom. Meer informatie is te verkrijgen via , info@boersmasport.nl, www.boersmasport.nl, of 033 - 475 77 17.