Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 6 maart 2008

Ontdek de vogels op Landgoed Leyduin

Op zondag 16 maart van 11.00-12.30 uur en op zondag 27 april om 10.00-11.30 uur kunt u mee met de gids van Landschap Noord-Holland op vogelzoektocht in Landgoed Leyduin, Oud Woestduin en Vinkenduin. Een landgoed met veel oude bomen waar wel 35 vogelsoorten te vinden zijn zoals buizerd, boomkruiper en boomklever.

Boomklevers hebben lange puntige snavels en zulke sterke poten dat zij langs verticale stammen op en neer kunnen klimmen. Ze kunnen neerwaarts met de kop naar voren klimmen. Een enorme prestatie tegen de zwaartekracht in! Dit overigens in tegenstelling tot de boomkruiper die alleen langs boomstammen omhoog klimt. Het geluid van beide soorten is heel herkenbaar.

Als u het eenmaal heeft gehoord, zult u het ook op andere plekken herkennen.

We verzamelen op het parkeerterrein bij Natuurinformatiecentrum Kakelye van Leyduin aan de Manpadslaan te Heemstede, langs de Leidsevaart ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout. Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nlLandschap Noord-Holland