Ingezonden persbericht


KUNSTROUTE MIDDEN-LIMBURG

ZONDAG 16 MAART

In de regio Midden-Limburg ligt een aantal kunstenaarsateliers en galeries die een bezoek meer dan waard zijn. Op vier zondagen per jaar stellen zij hun deuren open voor publiek in de vorm van de Kunstroutedagen. Naast deze vastgestelde data is een groot aantal ateliers/galeries ook op afspraak te bezoeken, meer info hieromtrent is te vinden in de gratis full colour brochure over de Kunstroute en op www.krml.nl. (15 juni is ook weer een kunstroute!)

Naast Roermond zijn dit kunstenaars in de omliggende dorpen Heythuysen, Heel, Horn, Roggel, Grathem, Herkenbosch, Swalmen en Echt. Wegens omstandigheden is de Kunstsmederij op de Dorpstraat 12 te Grathem en het atelier van Henk Sillen te Roermond gesloten

Openingstijden verruimd

De kunstenaars verruimen de openingstijden naar 12.00 - 17.30 uur.

Kunstroute per fiets

Daarnaast heeft VVV Roermond voor dit seizoen een Kunstroute-fietstocht in de regio samengesteld.

Aan de hand van de beschrijving combineert u een mooie fietstocht met een bezoekje aan de opengestelde ateliers.

De beschrijving is gratis af te halen bij de VVV te Roermond (Kraanpoort 1).

Kunstroutewandeling Roermond

De ateliers in de binnenstad van Roermond kunnen op eigen gelegenheid bezocht worden, of middels deelname aan de Kunstroutewandeling onder leiding van een VVV-stadsgids.

De start van de route is om 13.00 uur bij Theaterhotel de Oranjerie, Kloosterwandplein te Roermond. Onder leiding van een VVV-stadsgids maakt u een wandeling door de binnenstad, en brengt u tevens een bezoekje aan een 3-tal opengestelde ateliers, waar van een groot gedeelte gevestigd is in monumentale stadspanden.

In de ateliers wordt u verwelkomd met een drankje, en zal de kunstenaar toelichting op zijn of haar werk geven. Deelname aan deze wandeling bedraagt ¤ 4,00 per persoon.

StrippenkaartT K U N S T R O U T E

Win een kunstwerk ter waarde van 500 euro!

Door een aantal deelnemers van de Kunstroute Midden Limburg te bezoeken, maakt u kans op een kunstwerk naar keuze. Tijdens de 4 kunstroute dagen van 2007-2008 verkrijgt U op elk bezocht adres een stempel en paraaf.

Overzicht exposanten

Echt:

Lei Hannen - Brugweg 25 - Abstracte en figuratieve keramiek

Norbert Dabekaussen Kunst - Rijksweg Zuid 1 - expositie

Heel:

Truus Naus - Dalenbosweg 31 - Truus Naus exposeert in haar atelier abstracte beelden en objecten in keramiek en brons en schilderwerk.

Herkenbosch:

Carmen Heemels - Dr. Biermansstraat 23 - schilderijen

Marianne Delmee - Edmond Bellefroidlaan 17 - schilderijen

Een nieuwe atelier, een nieuw begin. Na 11 jaar werken in een atelier in het Bedrijvencentrum werk ik sinds een jaar in mijn nieuwe aan mijn huis aangebouwde atelier.

Haar werk in tekeningen is ook weergegeven op de driehoeksborden door Midden Limburg.

Herten:

Giuseppe Lamers - Burgemeester Kortenstraat 16 - Guiseppe maakt keramische en bronzen beelden die in de meeste gevallen mensgedaanten voorstellen.

Geert Verstappen - Holleweg 6 - Beeldend kunstenaar Geert Verstappen.

Heythuysen:

Galerie en beeldentuin "Int Vergulde Hirt' - Hollander 6 - Tanja Webbers presenteert figuratief werk in brons, ijzer, afvalmateriaal en olieverf, geïnspireerd door de natuur, de mens en het dier.

Horn:

Jaac Waayen, Hoogstraat 3 - Bronzen beelden

Roermond:

Kunsthandel Neo - Bakkerstraat 7a - Verkoop moderne en klassieke kunst, inlijstatelier

Pittstowe Kunstpodest - Neerstraat 34 - Kunstenaarsinitiatief van 5 kunstenaars

Galerie Mariska Dirkx - Wilhelminasingel 67 - Dick van Wijk exposeert beeldhouwwerk en Mariska Dirkx glaskunst uit heel Europa in de beeldentuin en galerie.

Theaterhotel de Oranjerie - Kloosterwandplein 12-16 - Schilderijen en kunstwerken

Marcel van Hoef - Swalmerstraat 35 - In het atelier en presentatieruimte van Marcel van Hoef zijn recente eitempera-schilderijen en nieuw klein werk op papier en doek te bezichtigen.

Couturier Johnnvandijk - Heilige Geeststraat 5 -

John van Dijk heeft een sfeervolle salon/atelier waar hij zich veriept in de desbetreffend persoon waardoor een passend ensemble tot stand komt, eventueel gecompleteerd door een unieke hoedcreatie van Marleen Jereskes.

Galerie DZD Art - Willem II Singel 59 - DZD Art Gallery is gevestigd in een monumentaal pand in de binnenstad. In de fraai aangelegde beeldentuin versterken kunst en natuur elkaar.

Momenteel is er een expositie met objecten en schilderijen.

Stedelijk Museum - Andersonweg 4 Permanente expositie Pierre Cuypers/Joep Nicolas

en Henry Luyten / Geschiedenis van de stad.

Jan Thomassen - Grotekerkstraat 27 -

Jan Thomassen toont in zijn atelier nieuw werk, onder andere uit de Provence.

Galerie het Achterhuis - Voorstad St. Jacob 8 -

Expositie

Juweeldesigner Rob Verstappen - Steegstraat 7B - Juwelenatelier Regter-Esser is gespecialiseerd in het vervaardigen van handgemaakte trouwringen en juwelen op maat door diamantzetter/juweeldesigner Rob Verstappen.

Potterie Camac-Machi - Schuitenberg 17 - aardewerk van Maarten Damen.Gestookt in een ven,.

Roggel:

Thea Houben - Kloosterstraat 2 - Bronzen sculpturen van Thea Houben zelf, opgesteld in de binnentuin en galerie.

Swalmen

Mien Huijskens - Boutestraat 6 - atelier-galerie Mien Huijskens is een laagdrempelige en sfeervolle galerie annex atelier, het trefpunt van kunstliefhebbers en kunstbeoefenaars.

Gratis kleurrijke brochure verkrijgbaar

Van de Kunstroute is bij alle deelnemers een overzichtelijke, gratis brochure verkrijgbaar, waarin elke deelnemende kunstenaar of galerie zich met een pagina presenteert en met een foto en korte tekst geïnteresseerden informeert over zijn of haar discipline of specialisatie. VVV Roermond is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-17.00 uur en op zaterdag tussen 9.30-16.00 uur. Telefonisch bereikbaar onder nummer 0900-2025588, www.lekker-genieten.nl / www.krml.nl

Op zondag (VVV gesloten) is de brochure bij alle deelnemers gratis verkrijgbaar.

St. Kunstroute, O. van Wijk, 0475-317137