Solidariteitsdemonstratie bij Chinese Ambassade in Den Haag

15/03/2008 11:45

International Campaign for Tibet

Solidariteitsdemonstratie bij Chinese Ambassade in Den Haag

Op zondag 16 maart organiseren International Campaign for Tibet Europe, de Tibet Support Groep Nederland en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland tussen 11 en 12.30 uur een demonstratie voor de Chinese Ambassade in Den Haag, om onze solidariteit te tonen met het Tibetaanse volk.

Na de herdenking van de Volksopstand in Lhasa op 10 maart j.l. hebben monniken van Drepung, Sera en Ganden, de drie belangrijkste kloosters in de hoofdstad Lhasa, samen met burgers en monniken van andere kloosters dagenlang vreedzaam gedemonstreerd. Nadat de protesten zich gisteren uitbreidden naar verschillende andere delen van Lhasa hebben veiligheidstroepen het vuur geopend op demonstranten en zijn tientallen doden gevallen. Een onbekend aantal mensen is opgepakt. De kloosters zijn van de buitenwereld afgesloten. Ook in andere delen van Tibet vinden grote demonstraties plaats.

Deze protesten vertegenwoordigen de grootste uitbarsting van onrust in Tibet sinds in Lhasa tussen maart 1989 en april 1990 de staat van beleg werd afgekondigd.

Plaats: Chinese Ambassade, Adriaan Goekooplaan 7, Den Haag
Tijd: zondag 16 maart, 11.00 tot 12.30 uur

http://www.savetibet.nl