NPS/VARA/VPRO15 maart 2008
Buitenhof 16 maart 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 1.

> Onze pensioenen en de kredietcrisis

Ondanks herhaalde miljardeninjecties van de Amerikaanse Centrale Banken lijkt het einde van de kredietcrisis nog altijd niet in zicht. Het vertrouwen lijkt weg en de gevolgen voor de koersen van de aandelen zijn groot. Maar wat betekent het voor ons pensioen hier in Nederland? Een gesprek met Roderick Munsters, directeur vermogensbeheer van de APG, de Algemene Pensioen Groep. Het is een van de grootste pensioenbeheerders in de wereld. Het pensioenfonds belegt 217 miljard euro van leraren en ambtenaren.

> Wat is de ideale koers van de VVD

In Buitenhof zondag een discussie tussen VVD kandidaat partijvoorzitter Onno Hoes en Dirk Verhofstadt, een vooraanstaand Vlaams denker over liberalisme. Thema van het gesprek: zijn de kernwaarden van het liberalisme bij de VVD in goede handen? Biedt de partij tegenwicht tegen `betutteling' ? Maakt de VVD de V van volkspartij nog waar in een tijd waarin politieke groeperingen als de PVV en Trots Op Nederland bij het publiek aanslaan?

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 16 maart, 12.05 uur, Nederland 1.

Presentatie: Rob Trip Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Lieke Hagebeuk, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.

Uitzending: 16 maart 12.05 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.