Boekenweek 2008: NS zet Bernlef èn reiziger in het zonnetje


UTRECHT, 20080311 -- In het kader van de Boekenweek 2008 kan iedereen op zondag 16 maart a.s. op vertoon van het Boekenweekgeschenk, De Pianoman van Bernlef, gratis met de trein door heel Nederland reizen. Als hommage aan auteur Bernlef, die een groot jazzliefhebber is, rijden op die dag tevens twee treinen door Nederland met aan boord bekende jazzmuzikanten - onder wie Louis van Dijk en Benjamin Herman. De treinen ontmoeten elkaar op station Bijlmer waar de jazzmusici in aanwezigheid van Bernlef afsluiten met een jamsessie.

Bernlef heeft representanten van de oude en nieuwe generatie jazzmusici uitgenodigd, beide generaties in een afzonderlijke trein. De oude generatie jazzmusici - onder leiding van pianist Louis van Dijk- reist in een klassieke trein uit het jaar '46 (de mat45), u kunt met hen meereizen vanaf Hilversum C.S. via Utrecht naar Station Bijlmer. Saxofonist Benjamin Herman en zijn generatiegenoten vertrekken vanuit Haarlem en nemen plaats in een compleet vernieuwde Intercity.Journalisten zijn van harte welkom aan boord van één van de twee treinen en uiteraard ook op Station Bijlmer.

Boekenweekgeschenk voor het eerst in alle binnenlandse treinen:
Het Boekenweekgeschenk is tijdens de Boekenweek in de boekhandel verkrijgbaar bij aankoop van tenminste ¤ 11,50 aan Nederlandstalige boeken. Het aanbod om op zondag 16 maart met het Boekenweekgeschenk gratis met de trein te reizen geldt voor de 2e klas en is dit jaar voor het eerst geldig in alle binnenlandse treinen, dus ook in de treinen van de regionale vervoerders. Het is de zevende keer dat NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, reizigers de mogelijkheid biedt om op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein te reizen.

Ingezonden persbericht