Herdenking van chemische bombardementen op Halabja op de Dam


Kom naar Halabja herdenking - 16 Maart 2008

AMSTERDAM, 20080313 -- Twintig jaar geleden, op 16 maart 1988, werd door het regime van Saddam Hoessein de Koerdische stad Halabja met chemische wapens gebombardeerd. Een herdenking van deze chemische bombardementen op Halabja vindt plaats op 16 Maart 2008 op de Dam in Amsterdam.

Twintig jaar geleden, op 16 maart 1988, werd door het regime van Saddam Hoessein, de Koerdische stad Halabja met chemische wapens gebombardeerd. Als gevolg van deze gruwelijke daad zijn er 5000 mensen op een brute wijze vermoord. Daarnaast waren er veel gewonden en nabestaanden, die met de gevolgen van de aanval verder hebben moeten leren leven. De chemische aanval was niet de enige die het Baath-regime op de Koerdische bevolking uitvoerde, maar wel de meest bekende. .
Wij roepen iedereen op aanwezig te zijn tijdens de herdenking om onze solidariteit met de slachtoffers tot uitdrukking te brengen. Laten wij gezamenlijk deze daad veroordelen, wat in Halabja is gebeurd mag nooit en nergens ter wereld herhaald worden."
Datum: zondag 16 maart 2008
Tijd: 13:00-15:00 uur
Plaats:Dam,Amsterdam

Deelnemende organisaties zijn o.a::
Federatie Koerden in Nederland -FEDKOM-
- CCK- Cultureel Centrum Koerden Den Haag
Koerdische Studenten Vereniging Nederland -KSVN-
Centrum Halabja Tegen Anfalizatie en Genocide van Koerden -CHAK-
Koerdische Jongeren Nederland -KJN-

Halabja comitei