Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (16-03)

BERGEN OP ZOOM, 16 maart 2008

Arrestaties na geweld met bierglas

ROOSENDAAL: Twee jongemannen uit Roosendaal zijn door de politie gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. Bij verschillende caféruzies hanteerden de verdachten een bierglas als wapen. Hun slachtoffers liepen daarbij snijwonden op.

De eerste geweldzaak vond plaats op zondag 16 maart om 02.20 uur in een horecagelegenheid op de Roosendaalse Markt. De politie was in het Roosendaalse centrum aanwezig voor het toezicht op de openbare orde in het uitgaansgebied. Portiers meldden dat de 18-jarige verdachte een bierglas in het gezicht van een medebezoeker kapot had geslagen. Het 21-jarige slachtoffer (uit Roosendaal) moest de verwondingen in het ziekenhuis laten hechten. Hij liep een snijwond op tussen zijn lip en neus. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van het geweld. De verdachte kon op heterdaad worden ingerekend en is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Nagenoeg rond dezelfde tijd vond een soortgelijk incident plaats in een horecagelegenheid op de Bloemenmarkt. Ook daar hanteerde de dader een bierglas als wapen. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam werd daarmee in zijn wang geraakt. Er ontstond een flinke snijwond in zijn linkerwang. Hij vluchtte naar buiten en sprak agenten aan. Op hetzelfde moment kwam ook de verdachte aanlopen. De agenten konden voorkomen dat hij het slachtoffer opnieuw te lijf ging. De 19-jarige inwoner van Roosendaal werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Ook hij is in verzekering gesteld.

Belg krijgt 300,- boete vanwege drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Een Belgische automobilist vestigde vanwege een kapotte koplamp de aandacht op zichzelf. Bij controle bleek dat hij geen rijbewijs had. In zijn auto vond de politie 8 gram hennep, wat in beslag werd genomen. De 20-jarige inwoner van Antwerpen kreeg in het politiebureau direct een boete opgelegd van 300,- vanwege overtreding van de Opiumwet. Hij werd zaterdagavond 15 maart om 18.50 uur op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom door de politie gecontroleerd.

Man mishandelt vriendin en sluit haar op

ROOSENDAAL: De politie moest zaterdagavond 15 maart ingrijpen bij een relationeel conflict.
Een 18-jarige Roosendaalse was in haar woning door haar vriend mishandeld en werd tegen haar wil vast gehouden in haar eigen woning. Via een dakraam wisten de gewaarschuwde agenten contact te krijgen met het ruziënde stel, waarna de deur werd opgemaakt. Er was een handgemeen geweest en de vrouw werd vastgehouden in de woning. De 18-jarige vriend (uit Roosendaal) werd vervolgens gearresteerd en ingesloten. De politie heeft al vaker tussenbeide moeten komen als het tweetal ruzie had. De verdachte is dit keer in verzekering gesteld.

Bellende automobilist blijkt dronken

BERGEN OP ZOOM: Agenten zagen in de vroeg zondagochtend van 16 maart dat een automobilist al rijdend een mobiele telefoon bij zijn oor hield. Dat gebeurde rond 04.00 uur op de Lievenshovelaan in Bergen op Zoom. De automobilist werd aan de kant gezet, waarbij meteen bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Om die reden werd de 37-jarige inwoner van Steenbergen gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 640 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten vorderen het rijbewijs in en maakten proces-verbaal op tegen de man. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.
De verdachte werd ook nog gezocht door de politie van
Rotterdam-Rijnmond. Hij is daarom ingesloten en overgedragen.

Politie pakt vermoedelijke dealer op

BERGEN OP ZOOM: Bij een routinecontrole stuitte de politie van Bergen op Zoom op harddrugs. Agenten controleerden zaterdagavond 15 maart op de Marslaan de bestuurder van een personenauto. De man kon geen rijbewijs of legitimatiebewijs laten zien en gaf in eerste instantie een valse identiteit op. Bij nadere inspectie van zijn auto vonden de agenten zeven verpakkingen van harddrugs. Ook bleek dat hij wat hennep en hasj bij zich had. De politie vermoedt dat hij aan het dealen was. Dit gezien de hoeveelheid drugs die hij bij zich had en het gegeven dat zijn telefoon continu bleef overgaan. De 36-jarige inwoner van Bergen op Zoom is op verdenking van overtreding van de Opiumwet ingesloten en in voorlopige hechtenis gesteld.

Snelle motorrijder moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: Een 30-jarige Bredanaar reed zaterdagmiddag 15 maart op 16.45 uur met een snelheid van 210 km/u uur over de autosnelweg A-17 . Zijn snelheid lag vermoedelijk nog hoger, maar dat kon niet bewezen worden. De overschrijding van 90 km/u wel en dat betekende dat hij meteen zijn rijbewijs moest inleveren. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal.

Auteur: Jeroen Steenmeijer