Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16-03)

TILBURG, 16 maart 2008

Dronken automobilist rijdt door na aanrijdingen

RIEL: De politie heeft een 48-jarige man uit Riel opgepakt. Dat gebeurde nadat hij onder invloed tegen een lantaarnpaal en twee geparkeerde auto was gebotst. De man ging er daarna vandoor.

De aanrijdingen vonden plaats in de nacht van zaterdag 15 maart op zondag 16 maart omstreeks 03.30 uur. De veroorzaker was na een cafébezoek in zijn auto op weg naar huis. In de Dorpsstraat raakte hij een lantaarnpaal en twee geparkeerde auto's. Vervolgens belandde hij in de berm. Uiteindelijk heeft hij zijn voertuig moeten achterlaten omdat de schade aan zijn auto te groot was dat hij niet verder kon rijden.

De gewaarschuwde politie arresteerde de man op zijn woonadres. Hij was er na de ongevallen namelijk vandoor gegaan. Hij werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 475 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. De gedupeerden van de aanrijdingen kregen van de politie een brief met het verzoek om contact op te nemen voor de schadeafwikkeling.

Vernielde ruit leidt naar hennepkwekerij

TILBURG: Zaterdag 15 maart werd een ruit vernield van een winkelpand aan de Enschotsebaan. De politie werd erbij geroepen, waarna bleek dat er in de kelder van het pand een hennepkwekerij gevestigd was. In de kelder stond hennepafval, wat reden was voor nader onderzoek. Achter een stelling in de kelder vonden de agenten een verstopte deur verstopt. Achter die deur zat een grote ruimte van ongeveer 65 m2. Hierin was een stekkerij gevestigd, bestaande uit 525 stekjes en 354 moederplanten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Er zijn nog geen arrestaties verricht omdat de eigenaresse van de winkel afwezig was. Haar identiteit is bekend. De politie verwacht haar op korte termijn te verhoren.

Politie houdt toezicht op uitgaansleven in Tilburgse binnenstad

TILBURG: Het was gemoedelijk druk in de nacht van zaterdag 15 maart op zondag 16 maart 2008 in de Tilburgse binnenstad. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om e.a. in goede banden te leiden. Verder werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

Rond 23.20 uur botste een automobilist met zijn auto op een zogenaamde 'poller' op de Heuvelring. Een poller is een inzinkbare obstructie die gebruikt wordt voor de toegangscontrole tot de Tilburgse binnenstad. De auto van de 64-jarige Tilburger raakte daarbij ernstig beschadigd aan de onderkant. Het voertuig moest na het ongeval worden weggetakeld.

Via het cameratoezicht zag de politie dat een man bij verschillende horecagelegenheden geweigerd werd. Agenten controleerden de man om 00.20 uur, waarbij bleek dat hij ladderzat was. De man moest daarom vertrekken uit de Tilburgse binnenstad. Dat deed hij niet, waarna zijn arrestatie volgde. Het gaat om een 24-jarige man uit Tilburg.

Aan wildplassen en het beledigen van politieagenten maakte een 17-jarige knul uit Biezenmortel zich schuldig. Dat gebeurde om 02.00 uur op de Heuvel. De verdachte bleek minderjarig te zijn en is na verhoor overgedragen aan zijn moeder.

Een 18-jarige wildplasser gaf een valse naam op toen hij om 03.40 uur werd bekeurd op Emmastraat. De 18-jarige jongeman uit Haaren krijgt vervolgens niet één maar twee processen-verbaal.

Om 04.00 uur verrichtte de politie twee arrestaties bij een horecagelegenheid op het Piusplein. Een 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel wilde een portier te lijf gaan. Toen agenten hem tegenhielden, richtte hij zijn agressie op de politie. Dat was reden voor zijn arrestatie.
Zijn 18-jarige vriend (uit Waalwijk) bemoeide zich met de arrestatie en beledigde de agenten. Ook hij moest mee naar het politiebureau. Beiden verdachten kregen een proces-verbaal.

De politie maakte ook twee arrestanten na een mishandeling bij een café aan de Paleisring. Het gaat om twee Tilburgers van 29 en 27 jaar oud. Het slachtoffer (18) wilde geen aangifte doen. Beide verdachten kregen toch proces-verbaal vanwege vechten en belediging.

Verder trad de politie op tegen foutparkeerders en wildplassers. Drie keer kon een dreigend opstootje in de kiem gesmoord worden. Verder controleerde de politie actief op snorders (= illegale taxichauffeurs). Dit leidde tot één arrestatie. Een 40-jarige inwoner van Tilburg werd om opgepakt omdat hij taxi werkzaamheden aanbood, terwijl hij daar geen vergunning voor had. De politie werkte bij deze actie nauwe samen met de Inspectie van Verkeer en Waterstaat. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Kind vindt vuurwapen

GOIRLE: Spelende kinderen vonden zaterdagavond 15 maart een geladen vuurwapen. Rond 19.15 uur waren de kinderen verstoppertje aan het spelen op de Gagel in Goirle. Een jongens van 10 jaar wilde zich verstoppen in de bosjes. Hij vond toen een revolver. Een volwassene nam het wapen over en waarschuwde de politie. Het vuurwapen was wel roestig maar bleek geladen te zijn. De politie stelt een onderzoek naar de herkomst van het wapen.

Snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielden een snelheidscontrole op de Burgemeester Bechtweg. Een 25-jarige inwoner van Sint Oedenrode werd daarbij met de LaserGun op 141 km/u geklokt, terwijl 80 km/u de maximum snelheid is. De overtreder reed zaterdagavond 15 maart om 21.50 uur met een snelheid van 141 km/u uur over de Burgemeester Bechtweg. De overschrijding van 61 km/u betekende dat hij meteen zijn rijbewijs moest inleveren. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal.

Politie zoekt veroorzaker van ongeval

TILBURG: De politie is op zoek naar de veroorzaker van een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde op zondag 16 maart om 00.05 uur op de Bisschop Zwijssenstraat. Het 23-jarige slachtoffer liep bij het ongeval een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker reed in zijn auto, komende vanuit het centrum. Hij reed de slingerende fietser frontaal aan. Het slachtoffer vloog over de motorkap en kwam op het wegdek terecht.
De veroorzaker stapte uit en zei tegen getuigen dat hij zijn auto even opzij zou zitten. De man stapte in en reed weg van de plek van het ongeval, zonder dat zijn identiteit bekend te maken. Volgens de getuigen gaat het om een zwarte Ford Focus, die tengevolge van het ongeval aan de voorkant beschadigd is. De bestuurder was een blanke man van circa 35 jaar oud met kort blond stekelig haar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer