Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16-03)

OOSTERHOUT NB, 16 maart 2008

Dronken cafébezoeker probeert auto te stelen

NIEUWENDIJK: Een dronken cafébezoeker probeerde zondagochtend 16 maart er met de auto van de café eigenaar vandoor te gaan. Hij is gearresteerd op verdenking van joyriding en rijden onder invloed.

De klant had rond sluitingstijd het café verlaten met een flink stuk in de kraag. Toen de eigenaresse van het café nadien buiten kwam, bleek dat haar klant voor de deur van het café lag te slapen. De man had overgegeven en werd weggestuurd.
De café eigenaar kwam ook ter plaatse om te helpen de entree schoon te maken. Om de schoonmaakwerkzaamheden bij te lichten had hij zijn auto met draaiende motor en ontstoken verlichting voor de deur gezet. Toen hij terugkwam met twee emmers water, zat de bewuste klant in zijn auto en probeerde daarmee langzaam weg te rijden. Het lukte de café eigenaar om de voorkomen dat de klant er vandoor ging met de auto. Hij kon niet voorkomen dat ook de auto werd ondergekotst. De politie werd erbij gehaald, waarna de arrestatie van de auto dief volgde. Het ging om een 36-jarige man uit Dordrecht.
Ook de politiebus bleef niet verschoond van de resten van een avondje alcohol. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van joyriding en het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 545 ug/l.

Twee arrestaties na huisvredebreuk

RIJEN: Twee mannen drongen in de nacht van zaterdag 15 maart op zondag 16 maart een woning binnen op de Schoorveken. De politie werd gewaarschuwd, waarna de arrestaties van twee verdachten volgden.

Omstreeks 02.20 uur hoorde de gedupeerde glasgerinkel. De 37-jarige man stelde vast dat ruit van zijn voordeur was gesneuveld. Kort daarna drongen twee bekenden van hem de woning binnen en volgde een kort handgemeen. Het gaat om twee mannen uit Rijen, 37 en 40 jaar oud. Kennelijk was er een conflict tussen het slachtoffer en de twee verdachten. Bij alle drie was sprake van het nodige alcoholgebruik. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het duo is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Motorrijder breekt enkel bij valpartij

WERKENDAM: Een motorrijder brak bij een valpartij zijn enkel. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag 15 maart omstreeks 16.00 uur op de weg tussen Almkerk en Werkendam (de Tol). Ter plaatse bleek het te gaan om een 25-jarige inwoner van Hoogblokland. Hij was met zijn van de dijk gereden en in een weiland terecht gekomen. Vermoedelijk had een bocht niet goed ingeschat. Hij is na het ongeval per ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Gorinchem

Auteur: Jeroen Steenmeijer