Ingezonden persbericht


Persbericht

Oosterhout, 16 maart 2008

De 5 Speijers winnen NK Familiebiljart!

Een niet geheel compleet team van De 5 Speijers uit Rozenburg (zh) is er gisteren in geslaagd het 2e Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre te winnen. Door een sterfgeval daags tevoren in de schoonfamilie van de jongste broer Ed, kon de kopman van het familieteam zelf niet meedoen.

Met volledige instemming vooraf van alle deelnemende teams heeft de organisatie besloten de overige 4 Speijers ook de partijen van Ed te laten spelen.

Om 10.00 uur werd door Mevrouw M. Wiebosch-Steeman, burgemeester van de Gemeente Jacobswoude, dit 10e SPEIJER-toernooi in de schitterende biljartruimte van de Biljartvereniging Jacobswoude, geopend. Zij memoreerde, dat zulke prachtige initiatieven, maar ook de internationale en jeugdevenementen op biljartgebied, Woubrugge regelmatig op de kaart zetten. Met trots benadrukte zij, dat m.n. de vele jeugdactiviteiten in haar Gemeente laten zien, dat het animo voor sport in zijn algemeenheid zeker niet is verminderd, maar nog steeds sterk leeft. Ondanks enige zichtbare onwennigheid op het groene laken lukte haar de aquitte-stoot perfect!

Deze Gemeente houdt op te bestaan per 1 januari 2009, en zal fuseren met de Gemeente Alkemade. De prachtige woon-, werk-, recreatie- en leefomgeving zal dan Gemeente Kaag en Braassem heten. Bram Speijer, organisator van het NK Familiebiljart Libre: "Ondanks het feit, dat U als burgemeester van Jacobswoude, wel in Uw opzegtermijn en ontslagprocedure zult zitten, wensen wij U veel succes met de fusiebesprekingen".

Jaap Labrujere, de kersverse Voorzitter van de Sectie Carambole van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), verbaasde zich over het grote organisatiegehalte en het enthousiasme in familieverband. Hij benadrukte, dat het omarmen van zulke particuliere biljartinitiatieven door de KNBB, uitstekend past binnen het nieuwe elan en de nieuwe weg, die de sectie Carambole van de KNBB sinds zijn aantreden in december 2007, is ingeslagen. Een extra afdeling binnen de KNBB, waarbij nog niet aangesloten biljartbonden en -verenigingen zich op basis van hun voorwaarden kunnen aansluiten is zijn uiteindelijke doel. Labrujere: "Eén bond voor alle biljarters in Nederland! Dat moet toch haalbaar zijn?"

Tijdens de bekeruitreiking en de huldiging van de Nationaal Kampioenen richtte hij zich nog tot de organisator, Bram Speijer, waarvan hij dacht, dat zelfs delen bij de KNBB nog wat konden leren. Labrujere juichte het toe, dat ook door zulke unieke particuliere initiatieven de biljartsport op uitstekende wijze landelijk wordt gepromoot!

De bekers voor deze Finale zijn beschikbaar gesteld door Ed Speijer Schilderwerken uit Rozenburg (zh), terwijl vele sponsoren bijdragen hebben geleverd om dit unieke evenement te laten slagen. In de middagpauze werd zelfs een rondvaart door het prachtige vaargebied rondom Woubrugge aan de spelers aangeboden door de BV Jacobswoude.

Ab Nikkels maakte de hoogste serie, 50 caramboles (37,9%), terwijl Joop Speijer de hoogste individuele score had over 4 partijen (30,74 punten).

De Winnaar van de Finale van het 2e Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre is geworden:


1. De 5 Speijers uit Rozenburg (zh) met 131.93 punten
2. Broers Nikkels uit Gorssel (ov) met 108,74 punten
3. Broers Kas uit Nieuwkoop (zh) met 106,70 punten
4. Broers Giesbergen uit Breda met 106.24 punten
5. The Smitten Brothers uit Wieringerwerf (nh) met 91.32 punten

De 5 Speijers volgen daarmee als Nationaal Kampioenen de Brekeltjes uit Kaatsheuvel op, die op 26 oktober 2006 het 1e NK op hun naam brachten. In die Finale werden de 5 Speijers 2e, terwijl zij van het 2e NK twee van de vier voorrondes eveneens op hun naam schreven. Telkens werd op 1 dag op 5 tafels 50 partijen met 5 teams van elk 5 broers of zusters gebiljart!

Zichtbaar emotioneel op deze voor hun bijzondere Finaledag, nam het team van De 5 Speijers de Cup met de Grote Oren in ontvangst, uit handen van de Voorzitter van de Sectie Carambole van de KNBB.

Organisator en teamleider, Bram Speijer, stelde in zijn slotwoord, dat juist op een dag als deze, het familieverband nog eens extra wordt benadrukt en was uitermate dankbaar en trots, dat juist vandaag zijn team tot zo een grote prestatiehoogte was gestegen en uiteindelijk zelf deze Finale wist te winnen.

Bram Speijer
A.J. Speijer
Erik Pinksterblomstraat 158
4906 ET Oosterhout
Tel. 0162 522 018
Mobiel: 0650 435 495
Fax: 0847 110 160
Email: bram@speijeradvies.nl
Web : www.de5speijers.nl