Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 16-03-2008

Ernstige aanrijding

DE MEERN- Op zaterdagochtend raakte een fietser ernstig gewond en reed de veroorzaker door.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Zandweg. Een 18-jarige man uit De Meern was hier aangereden door een automobilist. Door de kracht van de aanrijding kwam de man 40 meter verderop op het wegdek te liggen. De man raakte zwaar gewond en liep hierdoor een aantal botbreuken op en een gescheurde lever. De veroorzaker reed weg zonder hulp te verlenen. Onderzoek wees uit dat de aanrijding omstreeks 01.15 uur had plaatsgevonden en dat de fietser dus zeker een half uur hulpeloos had gelegen op de afgelegen weg. De man werd uiteindelijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In dit tussentijd had de veroorzaker van dit ongeval nog een ongeval veroorzaakt. Op de N 401 had de 27-jarige man uit Breukelen nog een aanrijding veroorzaakt. De man kon hier wel worden aangehouden en hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 625 ug/l.

De man werd ingesloten voor verhoor.

Gesnapt bij een gestripte scooter

UTRECHT- Op vrijdagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze een gestolen scooter in hun bezit hadden. Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens aan het rommelen waren met een scooter in een garagebox aan de Schooneggendreef. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de scooter met twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht aan. De scooter was volledig gestript en het contactslot was verwijderd. De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fietsendief gesnapt

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een fietsendief gesnapt. Omstreeks 20.00 uur zagen agenten een 44-jarige man uit Utrecht een fietsslot openbreken aan de David van Mollembrug. Hij werd direct aangehouden en korte tijd later meldde de eigenaar van de fiets zich. Hij deed direct aangifte.

Nepvuurwapen

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man met een (nep) vuurwapen aangehouden. Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie de melding dat een man zou rondlopen in de omgeving van de Stationstraverse met een vuurwapen op zak. Verschillende agenten keken uit naar deze man en korte tijd later kon een 31-jarige man in de omgeving worden aangehouden. Hij had een niet van echt te onderscheiden vuurwapen bij zich en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Niet slim

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 16.15 uur waren agenten bezig met een controle van een automobilist op de Orinocodreef. Een 14-jarige jongen uit Utrecht bleef hinderlijk rond de agenten fietsen en ging zeker niet zachtzinnig om met zijn mooie fiets. De jongen werd ook gecontroleerd en toen bleek waarom hij niet netjes was op zijn fiets. Deze bleek namelijk te zijn gestolen. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Prins Hendriklaan kregen vrijdagmiddag 21 fietsers een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Op de Lunettenbaan kregen vrijdagmiddag 15 weggebruikers een bekeuring voor het rijden zonder gordel, niet tonen autopapieren en bellen tijdens het rijden.

Van vrijdag 14 maart tot zaterdag 15 maart werd een alcoholcontrole gehouden. Hierbij bliezen 763 automobilisten en werden 5 personen aangehouden. Van 21.00 uur tot 03.00 uur werd gecontroleerd op de Albert Schweitzerdreef en het Oppenheimplein. De hoogst gemeten waarde bedroeg 515 ug/l.

Aangehouden na autokraak

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee autokrakers aangehouden. Omstreeks 03.05 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een auto op het Rachmaninoffplantsoen. De agenten beslopen de locatie en zagen de twee dieven inderdaad als raven tekeer gaan bij een opengebroken auto. Na een korte achtervolging te voet kon het duo, 18 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Gesnapt door eigenaar

UTRECHT- Op zondagochtend werd een fietsendief gesnapt door de eigenaar. Omstreeks 00.40 uur hoorde een bewoner aan de Van den Broekstraat gestommel bij zijn schuur. Hij ging kijken en hier bleek dat een 16-jarige jongen uit Utrecht een fiets wilde stelen uit de schuur. Hierbij werd hij dus gestoord en rende weg. De achtervolging werd ingezet maar de bewoner verloor de jongen uit het oog. Samen met zijn buurman reden zij met de auto door de wijk. Dit met goed resultaat want de jongen werd in de bosjes aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd en de jongen werd direct overdragen aan de agenten en ingesloten voor verhoor.

Te hoog

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een woninginbreker aangehouden. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Trumanlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee jongens hard wegrennen. Voor een 17-jarige jongen uit Utrecht was de schutting net te hoog en werd direct in zijn kraag gevat. Met een koevoet was getracht de deur te openen. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

Aangehouden bij gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werden twee personen aangehouden omdat ze een gestolen auto in hun bezit hadden. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat twee personen aan het rommelen waren met een kentekenplaat bij een auto aan de Vreuchdenberchdreef. Agenten gingen poolshoogte nemen en na onderzoek bleek dat deze auto als gestolen te boek stond. De man, 26-jaar uit Utrecht en de vrouw, 32-jaar uit Utrecht, gaven aan dat de auto van een vriend was waar ze de naam niet van konden herinneren. Dit vergeetachtige duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een ruitenvernieler aangehouden. Omstreeks 10.40 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige man uit Utrecht een ruit van een auto had vernield aan de Ibisdreef. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is nog onduidelijk waarom de man de autoruit vernielde.