Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 16-03-2008

Te veel

HOUTEN- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 02.05 uur werd de 40-jarige man uit Amsterdam gecontroleerd op De Staart. De man had gedronken en blies op het bureau 770 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Klappen en schoppen

HOUTEN- Op zaterdagochtend kreeg een man klappen van een groep jongeren. Omstreeks 03.00 uur liep een 21-jarige man uit Houten over de Bronmos. Hij liep hier langs een groepje jongeren en werd plotseling uitgescholden waarop de 21-jarige man reageert. Plotseling viel de groep van ongeveer 8 personen aan en begon de man te slaan en te schoppen. De man liep hierdoor een pijnlijk gezicht op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Spuiters aangehouden

HOUTEN- Op zondagochtend werden drie jongeren opgepakt omdat ze met spuitbussen in de weer waren geweest. Omstreeks 02.30 uur zagen agenten drie jongens lopen over de Schonauwenseweg. Bij de agenten was bekend dat deze plek regelmatig beklad werd met verf. De jongens werden gecontroleerd en onderzoek wees uit dat zij zakken bij zich hadden met hierin spuitbussen met verf. In de omgeving werden diverse verse tags aangetroffen. De jongeren, 17 tot 18 uit Houten en Hilversum werden voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gestolen bromfiets

IJSSELSTEIN- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden bij een gestolen bromfiets. Omstreeks 17.40 uur zag een motoragent een 16-jarige jongen uit IJsselstein op het Kameraplein een kenteken van een bromfiets afschroeven. De agent vertrouwde dit niet en ging poolshoogte nemen. De jongen rende direct hard weg en de achtervolging werd ingezet. De jongen sloot zich op in een portier maar de agent wist bij hem te komen. De bromfiets bleek als gestolen te boek te staan en de dief werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vechtpartij op straat

VIANEN- Op zaterdagavond ontstond er een vechtpartij op straat en raakten verschillende personen gewond. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Irenestraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen hier ongeveer 20 personen op straat aan. Er werd over en weer geslagen en toen de rust was weergekeerd kon een 28-jarige man uit Vianen en een 37-jarige vrouw uit Vianen worden aangehouden. Een 47-jarige man uit Vianen was verwond met een scherp voorwerp en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Een 30-jarige vrouw was mishandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en de reden van de vechtpartij is nog niet bekend.