Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 16-03-2008

Stenengooiers aangehouden

BAARN - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat er jongeren bij een spoorovergang ter hoogte van de Van Reenenlaan stenen naar een rijdende trein hadden gegooid. Een van de stenen had een raam van een volle treincabine geraakt en was kapot gegaan. Voor zover bekend, is er niemand gewond geraakt

De politie stelde in de omgeving een onderzoek in en heeft na een korte zoekactie vier jongens (allen 14 jaar) uit Baarn aangehouden. De jongens zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Een vijfde verdachte (14 jaar uit Bunschoten-Spakenburg) is op het politiebureau ontboden.

Alle ouders zijn in kennis gesteld.

Mishandeling

BAARN In de nacht van zaterdag op zondag 16 maart is rond 01.45 uur een 15-jarige jongen uit Baarn slachtoffer geworden van mishandeling.

De jongen fietste met een aantal vrienden over de Torenlaan. Bij het monument van De Naald zagen ze midden op het fietspad een groepje jongelui lopen. Toen het slachtoffer naast het groepje fietste werd zijn mobiele telefoon uit mijn hand geslagen. De mobiele telefoon viel op straat, het slachtoffer stopte en raapte zijn mobiele telefoon op van de grond. Op dat moment kreeg hij een harde trap midden in zijn gezicht. Het slachtoffer is vervolgens weggefietst.

De gealarmeerde politie heeft op basis van een opgegeven signalement een 17-jarige verdachte uit Baarn aangehouden. De jongeman is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Snorfietsdief aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zondag rond 03.05 uur zag de politie op de Huygenlaan een jongen (16 jaar uit Bunschoten-Spakenburg) op een snorfiets zich vreemd gedragen. Agenten gingen de jongen achterna en kregen de jongen bij de Boompjes te pakken. De jongen vertelde dat hij de bromfiets had gevonden en dat deze niet op slot stond. De jongen die geen identiteitspapieren bij zich had, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Inmiddels werd de snorfiets teruggebracht naar de eigenaresse. Zij heeft aangifte gedaan van diefstal.

Onder invloed

EEMNES - Zaterdagavond 15 maart is rond 21.45 uur een 52jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

De vrouw uit Soest reed over de de Wakkerendijk toen zij werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat zij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de vrouw 410 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van drie uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ongeval

EEMNES Zaterdagavond 15 maart rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Bisschopsweg een auto in de sloot was beland.

Een 70-jarige automobilist uit Soest schrok van een tegenligger en belandde met de wielen van zijn auto in de berm. Uiteindelijk is de Soestenaar met zijn auto in de sloot tot stilstand gekomen.

De man raakte gewond aan zijn gezicht en been en is ter plaats door ambulancepersoneel onderzocht. Zijn auto is weggesleept.

Hangjeugd aangehouden

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 maart heeft de politie rond middernacht vier jongeren aangehouden in de keldergang van een flat aan de Weegbreestraat.

De jongeren (in de leeftijd van 17 - 21 jaar en wonend in Soest) veroorzaakten overlast en rommel en dronken alcohol. Het groepje is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Allen konden later het bureau verlaten met een bekeuring.

Een aantal van deze jongeren was al eerder aangehouden voor het veroorzaken van overlast in de kelderbox.