Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 16-03-2008

Man beroofd; getuigen gezocht

ZEIST Vrijdagavond is een 42-jarige man uit Zeist van zijn tas beroofd nadat hij even na 23.30 uur uit de bus was gestapt aan de Griffensteijnselaan (buslijn 74).

Nadat de man de bus had verlaten, kwamen er twee mannen op hem af en begonnen ze aan zijn tas te rukken. Het slachtoffer heeft zich verbaal nog verzet, geschreeuwd en om hulp geroepen, maar kon de beroving niet voorkomen. De twee daders zijn daarna weggelopen richting de rotonde bij de Griftlaan.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: Noord-Afrikaans uiterlijk, 1.80 cm lang, tussen de 20 30 jaar oud. Een van de mannen droeg een wolachtige capuchon, een jas met bontkraag en hardloopschoenen.

De politie onderzoekt de beroving en komt graag in contact met getuigen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding fietsendief

BUNNIK Zaterdagochtend rond 10.55 uur zagen getuigen dat een man in de fietsenstalling bij station Bunnik een fiets wilde stelen.

De gealarmeerde politie hield aan het Dampad de verdachte, een 19-jarige inwoner van Odijk, aan zonder fiets. Getuigen wezen de politie aan welke fiets de man probeerde te stelen.

De man is meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Hij bekende de fiets te hebben willen stelen, omdat hij niet naar huis wilde lopen.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de damesfiets (Union Viking) en hoopt dat diegene aangifte zal doen.

Onder invloed

BILTHOVEN- Zaterdagavond 15 maart is rond 21.45 uur een 44jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

De vrouw, een inwoonster van Bilthoven, reed over de Soestdijkseweg Noord toen ze werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat zij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de automobiliste 500 ug/l. Proces-verbaal tegen de vrouw is opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van vijf uur.