Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 16-03-2008

Getuigenoproep: pizzakoerier opgelicht

AMERSFOORT Woensdagavond 13 maart is een pizzakoerier opgelicht door een nog onbekende man. De politie komt graag in contact met getuigen.

Rond 21.45 uur leverde een pizzakoerier bij een flat aan de Kelvinstraat eten af. De man had echter geen geld bij zich en liep weg een flat aan de Cartesiusweg in om geld te halen. De man kwam even later weer buiten maar had nog steeds geen geld bij zich. De man is tenslotte verdwenen zonder te betalen.

Het signalement van de verdachte is als volgt: ong. 40-45 jaar, 1.80-1.85 cm lang, licht getint uiterlijk, normaal postuur, kort zwart haar. De man droeg een baard van meerdere dagen en was gekleed in een zwart.

De pizzabezorger heeft met een getuige gesproken. De politie komt graag in contact met deze getuige via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Helper wordt zelf slachtoffer

AMERSFOORT Vrijdagavond 14 maart rond 23.15 uur zag een man (42 jaar uit Amersfoort) dat twee mannen van ongeveer 20-25 jaar een jonge jongen op het Fideliohof mishandelden. De man schoot te hulp en de jongen kon wegkomen. De twee mishandelaars keerden zich vervolgens tegen de man. Een van de mannen haalde zelfs met een mes naar de Amersfoorter uit. De Amersfoorter liep hierdoor verwondingen op aan zijn arm. In het ziekenhuis werden zijn verwondingen gehecht.

De politie onderzoekt deze openlijke geweldpleging en komt graag in contact met getuigen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Belediging

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 maart is een 20-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor belediging.

Agenten zagen dat een jongen op de Hof een fiets omschopte en bekeurden de jongen. De Amersfoorter, een vriend van de jongen, stond hierbij en vond het nodig om de agenten te beledigen. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldief

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 16.00 uur betrapte winkelpersoneel aan het Sint Jorisplein een vrouw op het stelen van kleding.

De vrouw (19 jaar en uit Diemen) werd aangesproken toen zij de winkel verliet zonder de kleding te betalen. De vrouw rende vervolgens weg. Medewerkers van Stadstoezicht konden de vrouw op de Stadsring in de kraag vatten. De vrouw is overgedragen aan de politie voor verhoor.

Slok teveel

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 19.45 uur controleerden politieagenten op de Weteringkade een 26-jarige automobilist uit Hoogland. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aanghouden. Op het politiebureau blies de man 420 ug/l.

Proces-verbaal is opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van vier uur.

Zaterdagavond 15 maart werd rond 23.45 uur een 57jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man uit Amersfoort reed over de Stadsring toen hij werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de man 570 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.