Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 16-03-2008

Aanhouding na vechtpartij

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 16 maart is een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede aan de Kersengaard aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij eerder die avond aan de Langbroekseweg. De man wordt ervan verdacht twee inwoners (17 en 19 jaar) van Wijk bij Duurstede te hebben geslagen.

De politie kreeg rond 23.35 uur de melding dat er aan de Langbroekseweg gevochten werd. Toen de politie ter plaatse kwam was er niemand te bekennen. Op de Hoogstraat troffen de agenten een van de slachtoffers van deze vechtpartij aan met letsel aan het gezicht. Op basis van het opgegeven signalement en na aanwijzingen van getuigen hield de politie de verdachte van de vechtpartij aan op de Kersengaard.

De man is ingesloten in het arrestantencomplex in Houten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Ongeval

MAARSBERGEN - Vrijdagmiddag rond 17.45 uur vond aan de Woudenbergseweg bij de oprit met de A12 een ongeval plaats. Een 30-jarige Veenendaler botste toen hij afsloeg op een 45-jarige inwoner van Apeldoorn. Omdat in de auto van de Veenendaler brand was uitgebroken, kwam de brandweer ook ter plaatse. Een passerende automobilist kon de brand echter snel blussen. De brandweer heeft wel het wegdek schoon gespoten.

De Veenendaler is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis voor controle, evenals zijn 37-jarige medepassagier.

Meisje gewond

VEENENDAAL Vrijdagmiddag rond 17.15 uur raakte een 11-jarig meisje uit Veenendaal gewond aan haar been. Bij het Jan Roeckplantsoen negeerde het meisje een rood verkeerslicht. Ze werd geraakt door een auto die bestuurd werd door een 18-jarige inwoonster van Maurik. Met vermoedelijk een gebroken been is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Snorfietsster gewond

VEENENDAAL Zaterdagochtend is een 57-jarige inwoonster van Veenendaal op haar snorfiets aan de Westersingel aangereden door een 43-jarige automobilist vrouw uit Veenendaal.

De automobiliste reed weg uit een parkeerhaven en kwam in botsing met de snorfietsster. Met letsel aan knie en schouder is de vrouw door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis.

Flink teveel

LEERSUM In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 maart is rond 02.40 uur een 40jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

De vrouw, een inwoonster van Maarsbergen, reed over de Maarsbergseweg toen zij werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat ze teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de vrouw 760 ug/l. Het was de tweede keer dat ze betrapt werd op het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Onder invloed

VEENENDAAL - In de nacht van zaterdag op zondag 16 maart is rond 00.10 uur een 21jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man, een inwoner van Woudenberg, reed over de Nieuweweg-Noord toen hij werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de man 630 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.