Politie Drenthe

Zondag

Assen, 16-03-2008

Eenzijdig verkeersongeval
KLAZIENAVEEN - Zaterdagochtend is een 42-jarige automobilist uit Klazienaveen betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Derksweg. De man reed over de Derksweg richting de Dordsedijk. Op een gegeven moment was de man bezig met zijn verwarming en lette daarbij niet op de weg. Hij kwam in de berm terecht en botste tegen een boom. De automobilist raakte niet gewond. Zijn auto moest worden afgesleept. (08-119424)

Verkeersongeval materieel
EMMEN - Zaterdagochtend heeft op de Nijbracht een verkeersongeval plaatsgevonden met alleen materiële schade. Ter plekke bleek een 45-jarige motorrijder uit Dalen te zijn aangereden door een 41-jarige automobilist uit Emmen. De motorrijder had een remactie uitgevoerd en dit werd te laat gezien door de automobilist. De motorrijder werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en kon zijn weg vervolgen. (08-119684)

Auto in de slip op afrit A37
HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag is een 54-jarige automobilist uit Hoogeveen met zijn auto in de slip geraakt op de afrit A37 richting Assen. Door onbekende oorzaak kwam de automobilist in de linkerberm terecht. Nadat hij drie bermpaaltjes omver had gereden, raakte de automobilist in de slip. De auto schoot vervolgens de rijbaan over en kwam in de rechterberm terecht. In de struiken kwam de 54-jarige automobilist uiteindelijk tot stilstand. De man raakte niet gewond, zijn auto liep materiële schade op. (08119747)

Negeren roodlicht leidt tot botsing
GIETEN - In de nacht van zaterdag op zondag negeerde een 46-jarige automobiliste uit Emmen het rode stoplicht op de kruising Asserstraat/N34 en veroorzaakte hierdoor een aanrijding. Ter plekke bleek dat de 46-jarige vrouw uit Emmen over de N34 reed richting Emmen en op het kruispunt door rood was gereden. Een 40-jarige automobiliste uit Gieten kwam uit de richting van Eext en had groenlicht. Zij wilde rechtdoor richting Gieten. Op het kruispunt kwamen de twee met elkaar in botsing. Niemand raakte gewond. De auto van de vrouw uit Emmen moest worden afgesleept. (08-119837)

Politie zoekt getuigen van aanrijding
OUDE WILLEM - De politie is op zoek naar informatie en getuigen van een aanrijding op de Bosweg. Zaterdagavond rond 23.30 uur reed een groene personenauto over de Bosweg. De groene auto kwam uit de richting Hoogersmilde en reed in de richting Appelscha. Vanuit de tegengestelde richting kwam een kleine rode personenauto. Dit voertuig voerde grootlicht en reed tegen de linkervoorzijde van de groene personenauto. De groene auto liep behoorlijke schade op: lekke band, afgebroken ophanging en blikschade. De kleine rode auto stopte na 100 meter, maar reed even later gewoon door. Deze auto zou ook schade hebben opgelopen door de aanrijding. Vermoedelijk een lekke linkervoorband en schade rondom het wiel. De inzittenden van de groene auto raakten niet gewond. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding of personen die over informatie beschikken. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844. (08-119898)
Bromfietser krijgt rijverbod
ASSEN - De politie heeft zaterdagavond een rijverbod van één uur opgelegd aan een 22-jarige bromfietser uit Borger. Tijdens een alcoholcontrole scoorde de beginnend bestuurder 0,33 promille. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Met het rijverbod op zak, mocht hij het politiebureau zaterdagavond weer verlaten. (08-119795)

Politie houdt alcomobilist aan
RODEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige alcomobilist aangehouden op de Roderweg. De politie had de automobilist aan de kant gezet ter controle. De 22-jarige bestuurder verklaarde meteen dat hij alcohol had gedronken. De man moest een blaastest ondergaan en werd aan de hand van de uitslag aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde 0,66 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. (08-119869)

Bromfietser zonder helm en verzekering
ASSEN - De politie heeft zaterdagavond een 22-jarige bromfietser uit Assen op de Europaweg-West aan de kant gezet en twee bekeuringen gegeven. De man reed zonder helm en zijn bromfiets was niet verzekerd. (08-119763)

Politie vordert rijbewijs in
EMMEN - De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Ter Apel ingevorderd op de Viaductstraat. De man werd gelaserd met een snelheid van 153 kilometer per uur. Op deze weg is 80 kilometer per uur toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. (08-119764)

Politie onderzoekt woninginbraak
ASSEN - De politie verricht onderzoekt naar een woninginbraak aan de Paul Krugerstraat. De inbraak vond zaterdagavond plaatst. Onbekenden kwamen de woning aan de voorkant binnen en namen onder andere een camera en een kluis mee. (08-119835)

Politie houdt man aan voor mishandeling
COEVORDEN - De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Coevorden in een woning aan de Drostenstraat aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man Emmen. Tijdens de aanhouding hield de politie in dezelfde woning ook een 45-jarige man uit Coevorden aan. De 19-jarige man uit Coevorden had zaterdagavond in de Van Swinderenstraat de 19-jarige man uit Emmen mishandeld. De 19-jarige man en de 45-jarige man werden beiden naar het politiebureau gebracht en ingesloten. (08-119800)

Uitgaansgeweld
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige man uit Hoogeveen in de Grote Kerkstraat aangehouden voor mishandeling van een 28-jarige man uit Hoogeveen. De 44-jarige man had het slachtoffer een slag in het gezicht gegeven. De dader werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119883) NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongeman uit Coevorden op de Vaart ZZ aangehouden voor mishandeling van een 17-jarige jongeman uit Emmen. De jongeman uit Coevorden had het slachtoffer in het gezicht geslagen. De dader werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119904)

Politie houdt man aan
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Linthorst Homanstraat. Surveillerende agenten zagen dat de man in een personenauto achteruit reed met gedoofde lichten. Toen de agenten de man aanspraken, zagen zij een steekwapen in de auto liggen. De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man ook naar alcohol rook, moest hij een alcoholtest ondergaan. Hij scoorde 0,38 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij werd ingesloten. (08-119876)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.