Ingezonden persbericht


PvdA-jongeren betreuren aftreden Hennah BuyneAmsterdam- De Jonge Socialisten Amsterdam hebben geschokt kennis genomen van het aftreden van Hennah Buyne. We hebben wethouder Buyne leren kennen als een zuivere bestuurder, die het beste voor had met de jongeren van Amsterdam. Het aftreden van Hennah Buyne is dan ook kenmerkend voor haar integere karakter.

De JS Amsterdam was de afgelopen jaren zeer te spreken over het beleid van Buyne en de manier waarop ze hier persoonlijk invulling aan gaf. Wethouder Buyne is zeer geĂŻnteresseerd in de problemen van jongeren en luistert aandachtig naar wat jongeren te vertellen hebben. Ze ontpopte dan ook meerdere initiatieven om de positie van jongeren te versterken. Daarnaast zaten er nog een aantal plannen in de pijplijn. De JS Amsterdam betreurt het dan ook ten zeerste dat Hennah Buyne haar goede werk voor jongeren niet kan voortzetten vanwege een aantal "grote-mensen-problemen."

Wethouder Buyne heeft natuurlijk ook fouten gemaakt omtrent "de lesbrief." De JS Amsterdam was echter wel onder de indruk van haar verontschuldigingen en de kwetsbare manier waarop Buyne zich in deze opstelde. Wij zijn dan ook altijd overtuigd geweest van haar goede bedoelingen.

Wij willen Hennah Buyne sterkte wensen in deze lastige tijden. We hopen dat haar opvolg(st)er net zoveel inzet zal tonen voor de Amsterdamse jongeren, als de Hennah Buyne in haar periode als wethouder heeft getoond!Ingezonden persbericht