Grace van den Dobbelsteen debuteert met fotografie


Thema Mens in beweging

GOIRLE, 20080316 -- Grace van den Dobbelsteen debuteert met fotografie De mens in beweging. Het is één van de thema's waarin Grace van den Dobbelsteen zich verdiept met haar fotografie. Met haar beelden laat ze de werkelijkheid samenvallen met het imaginaire. Ze focust met haar camera op beweging en abstractie en gaat met haar onderwerp het experiment aan. Een eigenzinnige beeldtaal is het resultaat. In het weekend van 15 maart 2008 debuteert zij met haar werk bij Glas & Kunst Goirle. Een kunstevenement met nationale en internationale kunstenaars dat zijn vierde editie in gaat en een groot aantal bezoekers trekt.Onconventioneel
Het fotowerk van Grace van den Dobbelsteen komt vaak tot stand vanuit de gelegenheid die zich voordoet. Vanuit de visie van een schilder, gaat ze met digitale middelen aan de slag met haar foto's. "Ik zet digitale technieken in alsof het mijn kwast en palet zijn. Ze stellen me in staat om op een hele andere manier te spelen met compositie, vorm en contrast. Mijn foto's worden vaak vergeleken met schilderijen." Van den Dobbelsteen schildert ook. Haar schilderwerk en fotografie versterken elkaar door beide genres te beoefenen. In haar fotowerk gaat ze doelbewust het duel aan met conventies. De overgang tussen realiteit en het imaginaire zijn duidelijk voelbaar. Ze slaagt er op een geheel eigen wijze in haar beelden te transformeren naar het rijk van de verbeelding.

Uitbundig kleurgebruik
De serie Mens in beweging is uitbundig in kleur. Haar foto's op de expositie Glas & Kunst Goirle vragen er zelfs om, om op een formaat van enkele meters afgedrukt te worden. "Dat is ook mogelijk. Hoe groter deze werken zijn, hoe krachtiger. Daar ben ik van overtuigd. Maar in een wat kleiner formaat zijn ze ook perfect in een serie." Mens in beweging is een thema van alle tijden. De manier waarop Van den Dobbelsteen dit uitwerkt is eigentijds en uitdagend. Ze is gefascineerd door verbaal en non-verbaal menselijk gedrag. Daarop is het thema, waarmee ze debuteert op de expositie Glas & Kunst, terug te voeren. Andere series zijn Eregalerij van het alledaagse en Portretten. Meer informatie: www.gracevandendobbelsteen.nl.

Einde persbericht

Dobbelsteen Communicatie