ABVAKABO FNV

17 maart: themadag harmonisatie peuterspeelzalen en kinderdagopvang

Op 17 maart 2008 organiseert ABVAKABO FNV een themadag rondom het wetsvoorstel harmonisering voor kinderopvang en peuterspeelzalen, dat het kabinet in de loop van 2008 zal indienen. De regering wil de financiering en de wet- en regelgeving op één lijn brengen en de verschillende werksoorten inhoudelijk op elkaar afstemmen. Dit betekent nogal iets voor uw werk!

Hoe kijkt u er tegenaan?

Wat houden de plannen precies in? Wordt u er blij van? Of bent u bezorgd dat uw werk anders wordt of misschien wel verdwijnt? Wat zijn de voorwaarden waaronder de harmonisatie een succes kan worden? Dit zijn de zaken die op de themadag aan de orde zullen komen. Zelf actief meedoen aan discussies en het delen van informatie wisselen elkaar deze dag af.
Sharon Dijksma, staatssecretaris van het ministerie van OC&W, is 's middags aanwezig. Zij is benieuwd naar de gevolgen van de harmonisering voor uw werk.

Voor deze dag is een korte enquête opgesteld. Vul de enquête in, ook als u op 17 maart niet aanwezig kunt zijn!

Deelnemen

Deelname aan de themadag is geheel gratis voor leden van ABVAKABO FNV. Aanmelden kan via de scholingspagina. Ook stellen we een beperkt aantal plaatsen open voor niet-leden. Niet-leden betalen EUR 50,-. Wordt u meteen lid, dan mag u gratis deelnemen.

Leden van ABVAKABO FNV hebben recht op verlof voor het bijwonen van deze bijeenkomst (peuterspeelzaalwerkers: artikel 14.2 cao w&md / werknemers in de kinderopvang artikel 9.5 cao kinderopvang of hoofdstuk 10.4 cao bkn). Onze leden krijgen ook een reiskostenvergoeding.

De dag vindt plaats op een centrale locatie in het land. De precieze locatie en het volledige programma plaatsen we ook zo spoedig mogelijk op deze pagina.
22-01-2008, Kinderopvang, Welzijn | Meer over: kinderopvang,