Gemeente Coevorden

Architect Rau presenteert 17 maart nader ontwerp van Hof van Coevorden

Speciaal voor alle inwoners van de gemeente Coevorden presenteert architect Thomas Rau op maandagavond 17 maart zijn nader ontwerp van het Hof van Coevorden. Het multifunctionele gemeentehuis aan de Markt moet in oktober 2009 gerealiseerd zijn. De presentatie van architect Thomas Rau vindt vanaf 19:30 uur plaats in scholengemeenschap De Nieuwe Veste.

Het ontwerp `Hof van Coevorden' van architectenbureau Rau uit Amsterdam wordt gerealiseerd aan de Markt in de binnenstad van Coevorden. Dit ontwerp is als uiteindelijke winnaar uit de bus gekomen bij de selectieprocedure voor het nieuwe `Huis van de Bevolking'. Architect Rau presenteert 17 maart onder andere uitwerkingen van de diverse gevelaanzichten en plattegronden van de inrichting van het multifunctionele gebouw.

Bouwpartner van architectenbureau Rau is Strukton Bouwbedrijf. In september vorig jaar ondertekende burgemeester B.J. Bouwmeester en directeur E. Bakker van Strukton Bouwbedrijf het bouwcontract . Daarmee ging ook de bouwtermijn van 25 maanden in. Dat betekent dat de oplevering van `Hof van Coevorden' gepland staat voor 19 oktober 2009. Het bouwrijp maken van de nieuwbouwlocatie aan de Markt start naar verwachting in het voorjaar 2008.