Gemeente Geertruidenberg


Startbijeenkomst dementieconsulent

Dementie is een groeiend maatschappelijk probleem. Steeds meer mensen krijgen met dementie te maken. Velen van hen worden thuis verzorgd door hun partner, familie of vrijwilligers.

Om deze zogeheten mantelzorgers te ondersteunen is in de gemeente Geertruidenberg het project dementieconsulent gestart. Op maandag 17 maart wordt het officiële startsein voor dit project gegeven op het gemeentehuis.

Genodigden kunnen die dag kennismaken met dementieconsulente Cissy Spanjaard, die werkzaam is bij de Stichting Trema. Ook zal toelichting gegeven worden op het werk dat zij doet. De informele bijeenkomst vindt plaats tussen 17.00 en 19.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis.

De projectgroep Dementieconsulent in de gemeente Geertruidenberg heeft zich vorig jaar hard gemaakt voor de komst van een speciale consulent voor dementerenden en degenen die hen ondersteunen. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van de zorgorganisaties die in Geertruidenberg actief zijn. Ook de projectgroep Ouderenproof adviseerde de gemeente een dementieconsulent aan te stellen.

Cissy Spanjaard gaat voorlopig voor een periode van twee jaar aan de slag, de gemeente ontvangt voor het project een subsidie van de provincie.

De dementieconsulente is voor twaalf uur per week aangesteld. Ze is bereikbaar via het algemene maatschappelijk werk (bezoekadres Rembrandtlaan 5 in Raamsdonksveer, telefoonnummer 0162-520387).

Iedereen die te maken heeft met dementie is welkom bij de consulente. Ook mensen die twijfelen over hun klachten. ,,Het is vrijwillige hulpverlening, die uitgaat van de behoefte van de cliënt. Het is niet zo dat als je je hier meldt er geen weg terug is. En het doel is altijd om mensen zo lang mogelijk thuis te laten blijven, zei ze eerder.