Socialistische Partij

Statenbespreking Wieringerrandmeer uitstellen

29-02-2008 * In de statenvergadering van 17 maart aanstaande moet het definitieve besluit worden genomen over het Wieringerrandmeer. Echter, de Tweede Kamer heeft recent vragen gesteld over het project aan de minister. De antwoorden op die vragen zijn nog niet bekend. De SP vindt dat besluitvorming pas na beantwoording van deze kamervragen plaats kan hebben. De SP gaat in navolging van de Ouderenpartij, die hetzelfde wil, met betrekking hiertoe een verzoek indienen.

Er is meer: doorslaggevend is voor de SP-fractie dat een aantal belangrijke stukken die de commissie zijn toegezegd pas op 9 maart ná de commissiebehandeling beschikbaar zullen zijn, waaronder de aanpaste samenwerkingsovereenkomst en de nieuwe financiële randvoorwaarden. Het Wieringerrandmeer is niet zo maar een project. Er zitten veel haken en ogen aan en het kost enorm veel geld, het is in dat geval zaak dat de commissieleden voldoende geklegenheid hebben erover van gedachten te kunnen wisselen. En dat is nu niet goed mogelijk, omdat een deel van de stukken pas een week voor de statenvergadering waarin notabene definitieve besluitvorming moet plaatsvinden, verschijnt zonder dat deze nog in commissieverband kan worden besproken.

Gezien het bovenstaande zal de SP a.s. maandag in de commissievergadering ROG het voorstel doen om de agendering van het wieringerrandmeer voor de statenvergadering van 17 maart te verplaatsen naar een later tijdstip.