Vlaamse Overheid

Reustraat in Diest

Herinrichting Leuvensesteenweg (N2) en Reustraat in Diest

Vlaamse overheid

maandag 3 maart 2008

Op 17 maart starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de N2 (Leuvensesteenweg) in Diest. In een voorbereidende fase zullen de nutsleidingen verplaatst worden in de Reustraat en aan beide zijden van de Leuvensesteenweg. De eigenlijke riolerings- en wegwerkzaamheden beginnen in augustus, en zullen in drie fases uitgevoerd worden. De bereikbaarheid zal plaatselijk en tijdelijk beperkt zijn, maar het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden blijven de twee rijstroken van de Leuvensesteenweg vrij voor gebruik. De handelszaken aan beide zijden zullen er slechts beperkte hinder van ondervinden.

In een eerste fase van de werkzaamheden zal de Reustraat heraangelegd worden, en in de volgende twee fasen opeenvolgend de noord- en zuidzijde van de Leuvensesteenweg. Om het verkeer in beide richtingen mogelijk te maken, zal de berm tijdelijk verhard worden.

Met de herinrichting wil de stad Diest de bereikbaarheid en de verkeersdoorstroming op de Leuvensesteenweg optimaliseren, en de verkeersveiligheid op het zwarte punt van het kruispunt Reustraat-Leuvensesteenweg verbeteren. De werkzaamheden worden gefinancierd door het Vlaamse Gewest, Aquafin en de stad Diest.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be