Gemeente Nieuwegein

Afsluiting tramovergang Ruiterstede

Met ingang van maandag 17 maart wordt de tramovergang bij de Ruiterstede gesloten voor autoverkeer. De huidige tramovergang wordt omgevormd tot een (brom)fietspad. Het bezwaar dat tegen dit besluit werd ingediend, is ongegrond verklaard.

Bewoners van de Ruiterstede pleitten al langer voor het afsluiten van de tramovergang in verband met het te verwachten sluipverkeer door de Binnenstad. Op 18 september 2007 nam het college een aantal verkeersbesluiten voor het westelijk deel van het centrum, waaronder het besluit tot afsluiting en instelling van een bromfietspad op de Ruiterstede tussen de Spoorstede en de Zegelstede.

Tegen de afsluiting is bij de gemeente een bezwaar ingediend. Het bezwaar hield in dat de bereikbaarheid van het noordwestelijke deel van de binnenstad door de afsluiting in gevaar zou komen en de verkeersintensiteit op de Schouwstede erg zou toenemen. De commissie bezwaarschriften heeft de argumenten bestudeerd en achtte het bezwaar ongegrond. Haar advies aan het college was dan ook de tramovergang af te sluiten. Het college heeft dit advies overgenomen.

Met de afsluiting van de tramovergang aan de Ruiterstede zal in het noordwestelijke deel van de binnenstad alleen nog bestemmingsverkeer komen. Bewoners van dit deel van de binnenstad kunnen hun wijk alleen nog bereiken via de Noordstedeweg. Het parkeerterrein west zal alleen nog via de Kapittelstede bereikbaar zijn.

Hierover is op 4 maart een persbericht verstuurd.

4 maart 2008