Gemeente Moerdijk


04-03-2008: Geert van Kesteren exposeert in gemeentehuis

Vanaf 17 maart tot en met 18 april is er weer een nieuwe tentoonstelling te bewonderen in het gemeentehuis.

Fotograaf Geert van Kesteren toont verborgen armoede in Nederland aan. Schraal, leven met weinig, dat is de realiteit voor te veel mensen. Geert stelde zichzelf de vraag: "Wie zijn de mensen onder het bestaansminimum en hoe leven zij?" Hij portretteerde voedselbanken, tiener- en bijstaandsmoeders, kanslozen op de arbeidsmarkt, WAO-ers. De armste wijken in de Randstad en Noord- en Zuid-Nederland laten verborgen armoede zien in een van de rijkste landen ter wereld. "Aan de buitenkant lijkt van armoede geen sprake, maar ik ben ze op de huid gekropen en dan ineens zie je het, zegt Geert van Kesteren in NRC Handelsblad.

Geert van Kesteren werd bekend met het boek en de tentoonstelling "Why Mister Why?" over de oorlog in Irak (2002-2004) en een tentoonstelling over Aids in Zambia (2000). In 1998 en 2005 was hij Fotograaf van het Jaar en in 1998 ontving hij de Zilveren Camera. Geert van Kesteren maakte reportages in Bosnie, Indonesie, Tsjechenie, Kongo, Libanon, Iran, Irak, Nepal en India. In de themabijlage van het NRC Handelsblad zegt hij: "Ik wil de rauwe werkelijkheid tonen. Je moet geen schoonheid willen zien in oorlog, geweld en armoede.

Fotograaf Geert van Kesteren is aanwezig bij de opening van de expositie op maandag 17 maart om 17.00 uur in het gemeentehuis. Bent u benieuwd geworden naar de fotos, kom gerust eens een kijkje nemen in het gemeentehuis in Zevenbergen.