Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Eerste gemeentelijke sportconferentie

(maandag 17 maart)

Wethouder Roy Pamboer en Heuvelrug Sport Initiatief (HSI) nodigen u uit om de eerste gemeentelijke Sportconferentie op maandag 17 maart bij te wonen.

De gemeente wil het sportbeleid harmoniseren zodat alle organisaties en bewoners in de verschillende dorpen op een gelijkwaardige manier worden behandeld.

De gemeente wil niet alleen harmoniseren, maar ook sportbeleid ontwikkelen en het aanbod zo goed mogelijk afstemmen op de vraag naar sport en duidelijke subsidieregels opstellen.

De gemeente nodigt sportverenigingen uit actief mee te werken aan de ontwikkeling van dit vernieuwde sportbeleid. Heuvelrug Sport Initiatief (HSI) neemt deel aan de coördinerende werkgroep, waarin ook medewerkers van gemeentelijke afdelingen zitten. U kunt zelf ook actief meedenken over het sportbeleid. Daartoe worden twee zogenaamde Sportconferenties georganiseerd. De eerste Sportconferentie is op maandagavond 17 maart.

De gemeente heeft het bureau Laaglandadvies gevraagd dit traject te begeleiden en onderzoek te doen. Deze maand is Laaglandadvies gestart met het inventariseren van gegevens en het voeren van gesprekken met betrokkenen. Dit resulteert in een voorlopige (sterkte-zwakte) analyse van het huidige (oude) beleid, het huidig aanbod en de toekomstige vraag.

Sportconferentie
De analyse is niet compleet zonder uw inbreng. Tijdens de Sportconferentie presenteren wij de voorlopige analyse. Alle themas rond sport komen aan de orde, zoals accommodaties en sportcomplexen, sport en onderwijs, breedtesport en topsport, geld (subsidies), organisatie en samenwerking, locaties en spreiding. De sterke en zwakke punten komen aan bod, net als de kansen en bedreigingen voor het sportbeleid en de sportinfrastructuur.

Het tweede deel van de conferentie gaat over de toekomst. Wat wil de gemeente en wat vindt u belangrijk? Welke uitgangspunten stellen we samen vast? Welke doelen formuleren we voor de korte en voor de langere termijn?

Uit de confrontatie van analyse en toekomst wordt duidelijk voor welke opgaven we staan.

Op weg naar tweede Sportconferentie
Op de eerste Sportconferentie praten we nog niet over oplossingen. Dit is voor u misschien teleurstellend, maar het is belangrijk eerst te weten voor welke opgaven we staan. De werkgroep gaat vervolgens aan de slag met de resultaten van de eerste Sportconferentie. U wordt op de hoogte gehouden van de discussie in de werkgroep, onder andere via terugkoppeling door HSI.

De tweede Sportconferentie wordt nog voor de zomervakantie georganiseerd. Op deze bijeenkomst worden de door de werkgroep ontwikkelde voorstellen aan u voorgelegd en besproken. Deze voorstellen vormen de basis voor de nieuw op te stellen Nota Sportbeleid.

De eerste Sportconferentie wordt gehouden op maandag 17 maart in Sport- en vergadercentrum Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg. Het programma start om 19.15 uur. Wij vragen u zich vooraf aan te melden. Iedere vereniging kan maximaal twee personen afvaardigen. U kunt zich aanmelden via de mail (info@laaglandadvies.nl) of telefonisch (030) 69 27 090.

Laatst gewijzigd: 5 maart 2008