GGD Noord- en Midden-Limburg


Week van de Lentekriebels


6-3-2008


17 tot en met 21 maart 2008: Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek in het basisonderwijs waarin, in groep 1 tot en met 8, een hele week relationele en seksuele vorming gegeven wordt. In 2008 doen er twee keer zoveel scholen mee (ruim 250) als bij de eerste Week van de Lentekriebels in 2006.

Deze nationale projectweek wordt georganiseerd door de Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit, en uitgevoerd door GGD'en. De GGD'en hebben scholen gestimuleerd om in de Week in groep 1 t/m 8 lessen te geven over relaties en seksualiteit. Het lespakket dat hiervoor gebruikt wordt is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en sluit aan bij de belevingswereld en leeftijd van kinderen. Met onderwerpen als 'kriebels in je buik', 'het verschil tussen vriendschap en verliefdheid', 'weerbaarheid', 'respect', 'homoseksualiteit', 'beelden in de media' en 'waar baby's vandaan komen'.

De GGD Noord- en Midden-Limburg organiseert dit jaar voor het eerst de Week van de Lentekriebels in de regio Noord en Midden- Limburg, waar zo'n 25 scholen deelnemen. Deze 25 scholen starten op 17 maart met de activiteiten die onderdeel zijn van deze projectweek. Tijdens de Week van de Lentekriebels is het de bedoeling dat er elke dag een les relationele en seksuele vorming gegeven wordt. De school maakt bijvoorbeeld gebruik van het lespakket Relaties & Seksualiteit, daar wordt elke dag een les uit gegeven. Maar er kunnen nog allerlei andere activiteiten georganiseerd worden zoals gedichten maken, knutselen, een boerderijbezoek en nog veel meer. Ook de ouders van de kinderen worden actief betrokken bij het programma.

Meer weten?
Kijk op www.weekvandelentekriebels.nl of neem contact op met de GGD Noord- en Midden-Limburg, telefoonnummer 077 850 48 48.


----------

Overzicht deelnemende scholen in de regio Noord- en Midden-Limburg / Week van de Lentekriebels.

De Peddepoel, Wanssum
De Violier, Echt
St. Franciscus, Weert
't Palet , Venlo
Den Doelhof, Meijel
De Wegwijzer, Hunsel
Sebastianusschool , Velden
St. Jozef, Thorn
SBO De Horst, Echt
St. Liduina, Weert
Antonius, Buggenum
Panta Rhei, Baarlo
Laurentius, Roermond
De draaiende Wieken, Bosterholt
Bosdael, Reuver
Vijverhofschool, Venlo
De Achtbaan, Melick
De Klingerberg, Venlo
Regina Pacis, Vredepeel
St Willibrordusschool, Venlo
Latasteschool, Horn
Toermalijn, Tegelen
St. Theresia, Swalmen
Antonius, Veulen
De Zjwiek, Roermond