Gemeente Bussum

Provincie besluit over herindeling

Op maandag 17 maart aanstaande vertrekt wederom een bus met Bussumse raadsleden naar Heiloo. Daar wonen zij de vergadering bij van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Tijdens de vergadering staat het besluit over de herindeling in het Gooi op de agenda.

Liever samen met Naarden

De provincie stelt voor om Bussum te laten fuseren met Naarden, Weesp en Muiden. Dit ondanks de argumenten van de Bussumse politici en bevolking die een voorkeur hebben voor samengaan met alleen Naarden. Als enige gemeente hield Bussum een bindende volksraadpleging over dit onderwerp. Uit deze FusiePeiling bleek dat de Bussumers de gemeenten Weesp en Muiden niet zagen zitten als fusiepartner.

Statencommissievergadering

Op 4 februari jl. vertrok een deel van de raadsleden met 40 inwoners per bus naar de statencommissievergadering over dit onderwerp. Burgemeester Schoenmaker verwoordde daar de mening van de Bussumers en pleitte voor nieuw overleg met alle Gooise gemeenten om samen een haalbare fusievariant te vinden. Op 17 maart bepaalt de provincie definitief haar standpunt. Inspreken is niet meer mogelijk, maar het gemeentebestuur wil bij de vergadering zijn omdat het over de toekomst van uw gemeente gaat. Eind 2008 of begin 2009 zullen de Tweede en Eerste Kamer zich over het onderwerp buigen.
Wilt u mee?

De gemeente biedt belangstellende inwoners de mogelijkheid van vervoer naar Heiloo. De vergadering vindt plaats in de middag. De bus staat vanaf 11.30 uur klaar op het parkeerterrein voor het gemeentehuis. Voor een lunch wordt gezorgd. Als u mee wilt, dan moet u zich voor 13 maart aanmelden. Dat kan per mail bij secretariaat@bussum.nl; telefonisch aanmelden kan ook bij mevrouw Hillie ter Wolbeck op telefoonnummer (035) 692 87 85.