Gemeente Alkmaar


Weinig overlast doorgaand verkeer bij bouw tunnel Randersdijk

Op maandag 17 maart 2008 start de bouw van de tunnel in de Randersdijk. De overlast van de bouw van de tunnel valt mee, de parallelweg aan de Randersdijk wordt afgesloten en het verkeer omgeleid. Men start als eerste met de sloop van de huidige keermuur. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het project Bus-on-line, de snelle busroute door Alkmaar.

Voor de bewoners van de Randersdijk 1-6 betekent de bouw van de tunnel dat de parallelweg voor hun woning vanaf 17 maart is afgesloten. Voor de duur van de bouw, tot de tweede week van 2009, wordt dit als werkterrein ingericht. De woningen blijven wel te voet en voor de hulpdiensten bereikbaar. Het terrein van de voormalige boerderij aan de Frieseweg is voor de bewoners tijdelijk beschikbaar gesteld als parkeerterrein.

Bereikbaarheid
Het verkeer richting de Friesebrug wordt over de tijdelijke op- en afritten omgeleid. Het gemotoriseerde verkeer kan in beide richtingen van en naar de binnenstad over de huidige Friesebrug. Het fietsverkeer van en naar Oudorp wordt via de Ooievaarsstraat over de Frieseweg naar de Friesebrug geleid. Voor de doorstroming van het verkeer wordt, voor noodgevallen, een tijdelijke verkeersregelinstallatie geplaatst. Ook overweegt de gemeente Alkmaar om de buslijnen vanuit de Frieseweg naar het NS-station via Overstad te laten rijden.

Chantal Kolleman
Medior Communicatieadviseur
Gemeente Alkmaar
T 072 - 548 8986
www.alkmaar.nl
aanwezig op: ma-di-wo-do-vr