Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws Kinderen in Tel

Uitnodiging voor debatavond "Kinderen tellen mee in de wijk!"

Op maandag 17 maart a.s. wordt het derde Databoek Kinderen in Tel aangeboden aan de minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet en de voorzitter van de vaste kamercommissie voor Jeugd en Gezin Pierre Heijnen. In een daaropvolgend debat zal het gaan over gemeentelijk beleid voor kinderen en jeugd, en vooral over de juiste aanpak om de rechten van kinderen in alle wijken te waarborgen. Download hier het complete programma van de debatavond.

Kinderen in Tel 2008 laat zien dat er ook in een rijk en vooruitstrevend land als Nederland nog veel kinderen leven die niet meeprofiteren van al deze rijkdom, groei en ontwikkelkansen. Stichting Kinderpostzegels Nederland onderstreept het belang dat er door de diverse Nederlandse overheden en door maatschappelijke organisaties aandacht besteed wordt aan het verbeteren van de positie en toekomstperspectieven van deze kinderen.

Kinderen in Tel is een project van onder andere: Verwey-Jonker Instituut, Kinderpostzegels, Unicef Nederland, Jantje Beton, Defence for Children International Nederland, Johanna Kinderfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.