Gemeente Eersel


Uitnodiging startbijeenkomst cultuurstraat

Op maandag 17 maart a.s. vindt om 20:30 uur in sociaal cultureel centrum de Muzenval (Dijk 7, Eersel) de
startbijeenkomst "cultuurstraat" plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te komen wonen.

Wat houdt het project "cultuurstraat" in?

De cultuurstraat is een kunstproject dat in kerkdorp Eersel gaat plaatsvinden. Het doel van de cultuurstraat is kunst en cultuur(historie) in kerkdorp Eersel te "verbinden". Het idee moet nog verder uitgewerkt worden en wij doen dat graag samen met onze inwoners. Daarom nodigen wij u dan ook uit om met ons mee te denken en uw ideeën te geven tijdens deze startbijeenkomst. De gemeente laat zich in dit project begeleiden door de Noord Brabantse Kunst Stichting (NBKS). Een vertegenwoordiger van de NBKS geeft tijdens de startbijeenkomst een algemeen beeld van projecten van de NBKS. Met de cultuurstraat willen we verschillende aspecten onder de aandacht brengen zoals cultuurhistorie, natuur, moderne beeldende kunst, participatie, presentatie en profilering van Eersel.

Uitvoering

De uitvoering van de cultuurstraat wordt gerealiseerd in relatie met andere projecten zoals de herinrichting van de omgeving van het gemeentehuis, het alternatief parkeren en opwaarderen van de Markt en de inrichting van het Poeliejoepark. Tijdens de bijeenkomst zal de relatie tussen de cultuurstraat en deze andere projecten inclusief de stand van zaken worden toegelicht.

Stuurgroep en klankbordgroep

De bedoeling is om een stuurgroep te vormen. Daarnaast zal er een klankbordgroep worden samengesteld uit bezoekers van de startbijeenkomst. De klankbordgroep zal tijdens de voortgang van het project regelmatig worden geraadpleegd en om advies worden gevraagd. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden tijdens de bijeenkomst.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met N. Burgemeester van team Welzijn, gemeente Eersel, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.