Gemeente Maassluis

West Beweegt maakt bewegen nóg leuker!

WestBeweegt .jpg

Wat doe je als je al het hele schooljaar in de klas praat over het belang van gezonde voeding en bewegen? Dan wil je er ook buiten de lessen mee aan de slag! Om ervoor te zorgen dat leerlingen van De Westhoek ook in de pauzes en tussen de middag sportief bezig blijven, overhandigt wethouder Joop Luijendijk maandag 17 maart een container met sportmaterialen aan De Westhoek.

De groepen 5 van de Kardinaal Alfrinkschool en De Westhoek besteden in het kader van het gemeentelijke project West Beweegt al het hele schooljaar aandacht aan gezonde voeding en bewegen. De leerlingen maakten gezonde hapjes, ontvingen sportshirts, genoten van een gezonde lunch én volgen na schooltijd kennismakingssportlessen bij verschillende sportaanbieders in Maassluis.

Iedere dinsdag en donderdag is bovendien de gemeentelijke sportbuurtwerker, Steven de Graaf, tussen de middag op het schoolplein van De Westhoek aanwezig.

Hij gaat dan met alle leerlingen, die aanwezig zijn en willen meedoen, een half uur sportief aan de slag met verschillende sporten en sportmaterialen.

Vanuit deze sportactiviteiten is bij de gemeente het idee ontstaan om de West Beweegt scholen (De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool) een container met sportmaterialen te schenken. Zo kunnen de leerlingen zich ook zonder de aanwezigheid van Steven uitleven in allerlei sporten.

Het gemeentelijke project West Beweegt trekt inmiddels ook landelijke aandacht. Het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) volgt maandag 17 maart met een camera een leerlinge van De Westhoek die deelneemt aan West Beweegt.

Het NISB stelt momenteel een DVD samen over de invloed van ouders op sport en bewegen van kinderen. Beweegprojecten als West Beweegt spelen hierin een belangrijke rol.

Meer informatie over het project West Beweegt is te vinden op de website: www.maassluis.nl/sportservicepunt. Of neem contact op met Suzanne van Reij, sportcoördinator van de gemeente Maassluis, via telefoonnummer 010-593 18 16 of per e-mail: s.van.reij@maassluis.nl