Provincie Utrecht

Vervanging verkeerslichten Amersfoortseweg (N237) en Dolderseweg (N238), Huis ter Heide

14-3-2008 -

Vanaf 17 maart tot en met 9 mei 2008 gaat de provincie Utrecht de verkeerslichten vervangen op de kruispunten van de Amersfoortseweg (N237) en de Dolderseweg (N238) en van de Dolderseweg en de Van Ostadelaan, gemeente Huis ter Heide.

De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is. Infrastructurele maatregelen om de doorstroming en de verkeersafwikkeling te verbeteren zijn meegenomen in het reconstructieplan voor de N237 dat in de periode tussen eind 2008 en 2012 wordt uitgevoerd.
De nieuwe verkeerslichten zijn voorbereid op de nieuwe situatie. Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten blijven alle wegen bereikbaar. Het verkeer kan rondom beide kruispunten wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Werkzaamheden
Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met nieuwe regelkasten aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer. De volgende werkzaamheden worden verricht:
o Vervangen verkeersregelkasten.
o Vervangen van de bekabeling en detectielussen in het asfalt. o Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen
energie en hebben een langere levensduur.
o Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in Huis ter Heide.
o Schilderen van de portalen en masten.

Gevolgen voor het verkeer
De werkzaamheden bij de kruising Dolderseweg (N238)-Van Ostadelaan starten op maandag 17 maart en worden uiterlijk op vrijdag 4 april afgerond. In de nacht van donderdag 3 april op vrijdag 4 april zullen de verkeerslichten opnieuw worden ingeregeld..
De werkzaamheden bij de kruising Amersfoortseweg (N237)-Dolderseweg (N238) (bij de McDonald's) starten op maandag 7 april en worden uiterlijk op vrijdag 9 mei afgerond. In de nacht van woensdag 7 mei op donderdag 8 mei zullen de verkeerslichten op deze kruising opnieuw worden ingeregeld.

Het verkeer kan de gehele periode gebruik blijven maken van de Amersfoortseweg (N237) en Dolderseweg (N238) maar zal wel enige hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden en de tijdelijke verkeersmaatregelen die getroffen zullen worden. Ook tijdens het opnieuw inregelen 's nachts, zal er slechts sprake zijn van enige hinder.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319