Technische Universiteit Eindhoven

Finale solistenconcours voor Eindhovense studenten

Geplaatst: 14 maart, 2008

Vier pianisten, twee saxofonisten, twee marimbaspelers, een gitarist, een hoornist, een cellist, een blokfluitist en een violist. Dat zijn maandagavond 17 maart de muzikanten die in de finale staan van het Solistenconcours voor (moderne) klassieke muziek voor Eindhovense studenten.

Violist Michael Ypma, tijdens een van de voorrondes. Hij speelt in de finale in een ensemble met celliste Minke van Rossem en pianiste Vera Wiermans. Foto: Frans van Nistelrooij, Dekate Mousa.

Na de voorrondes op 3 maart en 25 februari, zijn negen kandidaten overgebleven: drie ensembles en zes solisten. Zij strijden om de hoofdprijs: een masterclass door een specialist. Bovendien krijgt de winnaar een uitnodiging om te spelen op de Dies Natalis van de TU/e, in april.

Het concours heeft een vakkundige jury vol bekende gezichten. Onder andere Marriët Mittendorff (de Eindhovense cultuurwethouder), Henk de Wilt (voorzitter van Het Brabants Orkest en oud-bestuursvoorzitter van de TU/e) en Marjolijn Sengers (muziekrecensent voor het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad) zullen de musicerende studenten beoordelen.

De finale is in de Blauwe Zaal van het Auditorium van de TU/e, en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Naast de juryprijzen zal er ook een publieksprijs toegekend worden.

Het concours wordt georganiseerd door Studium Generale en studentenmuziekvereniging ESMG Quadrivium. Voor meer informatie kijk op www.studentenmuziek.nl/solist
Disclaimer
Print deze paginaOver de site