Gemeente Groningen



vrijdag 14 maart 2008:
Openbare basisschool de Pendinghe wint aanmoedigingsprijs Groningse Gruiten

De Openbare Basisschool de Pendinghe in Groningen heeft de aanmoedigingsprijs Groningse Gruiten gewonnen. Maandagochtend 17 maart reikt wethouder Jannie Visscher de bokaal uit aan de directeur van de school. Alle kinderen ontvangen een paasfruitmandje. Daarnaast krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 een korte fitnessinstructie op de Groningse Gruiten Rap.

De Pendinghe krijgt de prijs omdat het eten en drinken van gezonde producten op school een gewoonte is geworden. Alle kinderen eten elke dag fruit. Dat is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Het onderwijsteam heeft daar veel tijd ingestoken.
De school doet vanaf 2005 mee aan het project Groningse Gruiten van de GGD Groningen. Er zijn afspraken gemaakt met ouders en leerlingen over meegebrachte tussendoortjes en lunchpakketten.

GGD Groningen hoopt door het uitreiken van de aanmoedingsprijs andere scholen te stimuleren ook vast te houden aan de door hen ingestelde voedingsregels.

In 2004 startte GGD Groningen het project Groningse Gruiten in de stad Groningen. "Gruiten" is de samenvoeging van "groente en fruit eten". Het Groningse project is gebaseerd op het landelijke project Schoolgruiten en is gericht op het aanleren van gezonde voedingsgewoonten bij kinderen op de basisschool.