Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (12-08)

14 maart 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 17 t/m 23 maart 2008

18-03: Wethouder `t Hart slaat eerste paal uitbreiding Ganzengors 19-03: Wethouder Lewis lost startschot sponsorloop `Wandelen voor water'
19-03: Burgemeester en wethouder Mijnans openen veiligheidsdag 19-03: Wethouder Mijnans plant boom tijdens Nationale Boomfeestdag 19-03: Wethouder Lewis opent nieuwe aanbouw basisschool De Wegwijzer 19-03: Loco-burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar 20-03: Wethouder Hamerslag viert 50-jarig bestaan o.b.s. De Nachtegaal 20-03: Wethouder Mijnans ontvangt veiligheidskrant 20-03: Wethouder lanceert jongerenwebsite tijdens jeugddebat

Wethouder `t Hart slaat eerste paal uitbreiding Ganzengors Wethouder Gert-Jan `t Hart slaat dinsdag 18 maart om 16.00 uur de eerste paal voor de uitbreiding van restaurant `t Ganzengors aan de Oostkade 4. Het restaurant breidt uit met de winkel, Delvino, gespecialiseerd in delicatessen en wijnen.

Wethouder Lewis lost startschot sponsorloop `Wandelen voor water' Wethouder Marjolijne Lewis lost woensdag 19 maart om 08.45 uur het startschot voor de sponsorloop `Wandelen voor water' bij o.b.s. Annie M.G. Schmidt aan de Lange Groeneweg.
De 72 kinderen van groep 7 en 8 lopen elk met zes liter water in een rugzak een route van zes kilometer. Na de wandeling, die eindigt aan de M. Kramerstraat, maakt wethouder Lewis het sponsorbedrag bekend. De organisatie is in handen van het Milieu Huis dat de sponsorloop voor de tweede maal organiseert. De kinderen leveren met de sponsorloop een bijdrage aan de millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een van de doelen is dat in 2015 vijftig procent meer mensen toegang moeten hebben tot voldoende en veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Burgemeester en wethouder Mijnans openen veiligheidsdag Burgemeester Salet en wethouder Jan Willem Mijnans openen woensdag 19 maart om 09.00 uur een veiligheidsdag voor leerlingen van De Ring van Putten in de raadzaal van het stadhuis.
Zeventig leerlingen van 4 VWO hebben een projectdag met als titel `Een veilig Spijkenisse' waarbij dit thema met name wordt benaderd vanuit het aspect alcohol. Na een gesprek met een aantal raadsleden gaan de leerlingen in groepjes werken aan een actieplan. Deze plannen presenteren zij `s-avonds aan hun medeleerlingen, leerkrachten en genodigden in de stijl van een raadsvergadering. Aan het einde van de projectdag kiezen de leerlingen zelf welk plan het beste is. Dit plan wordt aangeboden aan wethouder Jan Willem Mijnans.

Wethouder Mijnans plant boom tijdens Nationale Boomfeestdag Wethouder Jan Willem Mijnans plant woensdag 19 maart om 10.00 uur, samen met Maarten Alleblas van de Milieu Groep Spijkenisse en Herman Romein van de Bomenridders, een boom in het kader van Nationale Boomfeestdag in het Zuidrandpark nabij de Sterrenwacht. Samen met groep 8 van r.k.b De Wegwijzer plant hij negen duurzame bomen. In Spijkenisse gaan circa 200 leerlingen van negen scholen aan de slag om op diverse plekken jonge bomen te planten.

Wethouder Lewis opent nieuwe aanbouw basisschool De Wegwijzer Wethouder Marjolijne Lewis opent woensdag 19 maart om 11.30 uur de nieuwe aanbouw van rooms katholieke basisschool De Wegwijzer aan het Vlinderveen 219.

Loco-burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar Loco-burgemeester Gert-Jan `t Hart feliciteert woensdag 19 maart om 14.30 uur meneer en mevrouw De Wilde-van Ham met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw De Wilde zijn op 18 maart 1948 getrouwd. Zij hebben vier kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Wethouder Hamerslag viert 50-jarig bestaan o.b.s. De Nachtegaal Wethouder Hanneke Hamerslag viert donderdag 20 maart om 08.30 uur het 50-jarig bestaan mee van o.b.s. De Nachtegaal aan de Eksterlaan 2.

Wethouder Mijnans ontvangt veiligheidskrant
Wethouder Jan Willem Mijnans ontvangt donderdag 20 maart om 14.00 uur een veiligheidskrant uit handen van leerlingen van de Ring van Putten aan de Groenewoudlaan 25. De leerlingen hebben de krant de dag ervoor gemaakt tijdens de veiligheidsdag die op het stadhuis plaatsvond.

Wethouder lanceert jongerenwebsite tijdens jeugddebat Wethouder Marjolijne Lewis lanceert donderdag 20 maart de nieuwe jongerenwebsite spijkcenter.nl, tijdens het jeugddebat in het jongerencentrum Westdijk.
Twaalf jongeren gaan vanaf 20.00 uur in debat met een aantal raadsleden en wethouder Jeugd, Marjolijne Lewis, over onderwerpen die de jongeren zelf hebben aangedragen. Aan de hand van stellingen wordt gesproken over wat er moet veranderen in Spijkenisse, om de stad ook voor de jeugd interessant te houden.
Interne links
Jeugddebat in Spijkenisse
Kinderen planten bomen tijdens Nationale Boomfeestdag woensdag 19 maart
Leerlingen Wandelen voor Water in Spijkenisse