Duikers Koninklijke Landmacht oefenen in Oostvoornse Meer

De duikers van de genie zijn vanaf maandag 10 maart tot en met vrijdag 21 maart in actie in het Oostvoornse Meer. Op verzoek van de Nederlandse Onderwatersport Bond voert de genie een aantal werkzaamheden uit ter verbetering van de onderwatervoorzieningen. De genie is hier met groot materieel aanwezig.

In samenwerking met 105 Brugcompagnie uit Wezep voert het duikerspeloton deze werkzaamheden uit bij duikschool het Baardmannetje en de Stormvogel in Oostvoorne. De duikers van de genie hebben tijdens deze oefening een grote rol. Zij gaan onder meer watervoorzieningen voor gehandicapte sportduikers aanbrengen. Het betreft hier het onderwater storten van betonpalen, een rioolstelsel voor duikers aanleggen en wrakken verbeteren.

De Koninklijke Landmacht zet de duikers ook in voor het verkennen van waterhindernissen en het inspecteren van sluizen/bruggen/stuwen. Daarnaast treden ze op, in samenwerking met Justitie, bij het zoeken naar vuurwapens of stoffelijk overschotten en ondersteunen ze de pantsergenie bij verkenningen.

Noot voor redacties (