Drenthe College


Description: Mevrouw J.G. Mengerink-Hogevonder van de Raad van Bestuur van Leveste, heeft op woensdag 12 maart jl. de Technotheek Emmen geopend. De Technotheek Emmen is het product van een samenwerking tussen verpleeghuis De Horst van Leveste en Technomatch. Technomatch is een regionaal technocentrum met als doel de instroom van jongeren in de techniek te bevorderen.

Startpagina

Opening Technotheek Emmen

Mevrouw J.G. Mengerink-Hogevonder van de Raad van Bestuur van Leveste, heeft op woensdag 12 maart jl. de Technotheek Emmen geopend. De Technotheek Emmen is het product van een samenwerking tussen verpleeghuis De Horst van Leveste en Technomatch. Technomatch is een regionaal technocentrum met als doel de instroom van jongeren in de techniek te bevorderen.

In de Technotheek Emmen worden leskisten samengesteld ten behoeve van het techniekonderwijs op de basisscholen in Emmen. Er blijkt grote behoefte te bestaan aan ondersteunend (les-) materiaal. Basisscholen kunnen via een website het materiaal van de leskisten bekijken. Ook kan men daar zien of het materiaal beschikbaar is en aangeven of men het wil huren of reserveren.

Het project wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Technomatch. Voor het beheer stelt locatie De Horst een ruimte ter beschikking. Van hieruit worden de leskisten beheerd en uitgegeven door cliënten van het verpleeghuis. Om de ruimte te kunnen inrichten hebben diverse bedrijven hulp toegezegd en verleend. Zo is de ruimte verbouwd en geschikt gemaakt voor presentatie en uitleen van de leskisten. Er is een beheer- en uitleensysteem opgezet en sommige bedrijven hebben materiaal en/of leskisten beschikbaar gesteld. Diverse leerbedrijven van het Drenthe College hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Technotheek Emmen en de voorbereiding voor de opening en de uitleen.