Gemeente Heemskerk


maandag, 17 maart 2008

Heemskerkse Sportverkiezing 2007 groot succes

De Heemskerkse sportverkiezing 2007 gaat de geschiedenis in als een groot succes. In een bomvolle kantine van voetbalvereniging ODIN `59 aan de Hoflaan werd vrijdagavond 14 maart voor de eerste maal de sportverkiezing nieuwe stijl georganiseerd. Op initiatief van Radio Heemskerk werd het in het slop geraakte evenement opnieuw op de kaart gezet, een initiatief dat door de Gemeente Heemskerk met beide handen werd aangepakt, hetgeen resulteerde in een gezamenlijk opgezette huldiging.

Sportkampioenen 2007

Sportkampioenen 2007

Om 20.05 uur startte tijdens een live radio-uitzending het kampioensgala en in een rap tempo werden de diverse genomineerde sporters in het zonnetje gezet. Presentator Rob van Rookhuizen had, met ondersteuning van beeldmateriaal op het grote videoscherm, voor elke genomineerde sporter een verhaal over zijn of haar prestaties in 2007. De diverse prestaties werden door het publiek met een luid applaus beloond. De uiteindelijke winnaars van elke categorie werden door een aantal prominente Heemskerkers bekend gemaakt.

Nederlands in- en outdoorkampioen 400 meter 35+ Richard Janssens (Atletiek) die ook derde van Europa werd op de 400 meter, sleepte de prijs Sportmaster 2007 in de wacht.

De 16 jarige judoka David Micoli, in zijn gewichtsklasse tweede bij de Nederlandse kampioenschappen werd uitgeroepen tot Sporttalent 2007.

De handbaldames van DSS Dames 1, die in 2007 in hun eerste jaar in de Hoofdklasse landelijk, direct het kampioensschap opeisten en dus opnieuw promoveerden, mogen zich de beste Sportploeg van 2007 noemen.

Sportvrouw 2007 werd de atlete Leontine Coelen, die met name werd geroemd om haar enorme inzet en doorzettingsvermogen na een aantal zware operaties.

De titel Sportman 2007 ging naar Andy Docter. De Bowls speler van de Rinks werd in 2007 maar liefst zeven keer Nederlands kampioen in diverse categorieën.

Na de huldiging van de sporters werd er gezellig feest gevierd en nagenoten van een geweldige avond.
Kortom, een zeer geslaagd sportfestijn.

---