Gemeente Gouda


Goudse ontwikkelaar koopt grond in Spoorzone (14-3-2008)

Projectontwikkelaar MREC uit Gouda heeft een kantorenkavel in de Spoorzone gekocht. Gemeente Gouda heeft hiermee alledrie de kavels verkocht die nu beschikbaar zijn. In totaal zal circa 5.000 m² kantoorruimte door MREC worden gerealiseerd.

Projectontwikkelaar Roelfzema van MREC is heel blij dat hij met zijn bedrijf op deze plek aan de slag kan. "We zijn een internationaal georiënteerd bedrijf, met projecten in Nederland en daarbuiten. Alleen in onze thuisstad doen we nog niets, dus we zijn heel tevreden dat we op deze goede plek iets moois kunnen gaan maken. We zijn dan ook van plan een markant gebouw neer te zetten, wat echt een herkenningspunt kan gaan worden in Gouda. We hebben daarvoor architect Ector Hoogstad uit Rotterdam in de arm genomen."

Uit de verkoop van deze eerste drie kavels in dit deel van NeXity Spoorzone Gouda blijkt dat ontwikkelaars vertrouwen hebben in de potentie van het gebied. De verwachting is dat de ontwikkelaars van deze kavels eind van dit jaar starten met de uitvoering. Het gaat om in totaal 15.000 m2.

Gemeente Gouda is in nauwe samenwerking met diverse ontwikkelaars als bijvoorbeeld NS Poort, Hillgate Properties en MREC verantwoordelijk voor de realisatie van de Spoorzone. De Spoorzone Gouda is een nieuw stedelijk centrumgebied met kantoren, woningen, winkels, het nieuwe stadhuis, scholen en studentenhuisvesting en uitgaansvoorzieningen.

MREC is een projectontwikkelingbedrijf gericht op reconstructies van binnensteden in Nederland en Europa.