Gemeente Coevorden

Reconstructie Noord-Sleen

De reconstructie van Noord-Sleen is een enorme klus. De werk-zaamheden zijn gestart in december vorig jaar en gaan nog duren tot in de zomer van 2008. De riolering wordt vernieuwd en uitgebreid, de verkeersveiligheid wordt verbeterd en de wegverharding wordt vervangen door klinkers.

De werkzaamheden verlopen zeer voorspoedig, de aannemer heeft een voorsprong van drie weken op de planning. Omdat de riolering Bin-nenweg volgende week al gereed is, worden de werkzaamheden aan de Markeweg (tussen de Boerhoornstraat en de Kampakkers) naar voren geschoven. Op 11 maart is begonnen met het frezen van het asfalt, het opnemen van de funderingspaklaag en het leggen van de riolering. Voor de bouwstop tussen Pinksteren en 9 juni 2008 is het werk gereed en dus ook ruim voor het begin van de volksfeesten.

Het straatwerk voor het eerste deel van de Dorpsstraat en de Odoornerweg is gereed, er wordt nu begonnen met het laatste gedeelte van de Dorpsstraat tot aan de Emmerstraat. Het verkeer wordt via de Dorpsstraat, de Odoorner-weg en de Brinkweg omgeleid.

Omdat de aannemer voorloopt op de planning is de verwachting dat de reconstructiewerkzaamheden voor de bouwvakvakantie half juli gereed zullen zijn.