Datum: 17 maart 2008

Hillegom Verdachten aangehouden van (poging) diefstal uit auto De politie heeft zondag 16 maart rond 01.50 uur op de Leidsestraat twee mannen uit Braila (Roemenië) aangehouden. Tegen hen zijn verdenkingen dat zij daar een auto probeerden open te breken. Een getuige zag de twee bij de auto rommelen en belde 112. De twee verscholen zich achter bosjes maar werden ontdekt. Bij hen hadden ze een autosleutel waarmee de politie op de Singel een Chevrolet Captiva met Belgisch kenteken vond. Uit de opsporingssystemen bleek al snel dat de auto van een man uit een plaatsje bij Antwerpen, gestolen was. De politie heeft de auto in beslag genomen. De verdachten zitten nog voor het verdere onderzoek vast.

Lisse Bromfietser onderuit Een 16 jarige Lisser is zaterdagmiddag 15 maart met zijn bromfiets onderuit gegaan op de Geraniumstraat. De Lisser kreeg een voetbal tegen zijn achterwiel waarna hij de controle over zijn rijwiel verloor. De Lisser reed tegen een geparkeerde auto en kwam daarna ten val. Hij liep lichte verwondingen op aan een hand en is voor behandeling naar het LUMC gegaan.

Lisse Vier aanhoudingen voor vervelend gedrag De politie heeft zondag 16 maart rond 04.30 uur vier jongens uit Lisse van 19, 19, 22 en 25 jaar aangehouden nadat zij zich vervelend gedroegen. Een beveiligingsbedrijf meldde de politie dat een groep jongens op de hoek Kanaalstraat met de Herenweg met stenen had gegooid en divers afzet- en bewegwijzeringmateriaal dat daar vanwege de reconstructie van de weg stond had omgegooid. De agenten wezen de jongens op het samenscholingsverbod dat zij door hun wanordelijk gedrag overtraden en geboden de jongens door te lopen. Twee weigerden dit ook na gedane vordering. Zij werden daarop aangehouden. Bij hun aanhouding verzetten de twee zich tegen hun aanhouding. Agenten en beveiligers begeleiden de overigen uit het centrum. Twee kwamen onderweg op andere gedachten en bleven staan. Omdat zij ondanks gedane vordering ook niet wilden doorlopen werden zij eveneens aangehouden. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijk Aanhoudingen na vernieling De politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart twee Katwijkers van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Een getuige zag hoe twee personen iets gooiden tegen de auto die geparkeerd stond op de Parallel Boulevard. Op basis van de opgegeven signalementen werden de verdachten aangehouden op de Grent. Tegen de auto was een groot bierglas gegooid waardoor er een deuk en lakschade ontstond. Uit de verhoren bleek dat de 20 jarige verdachte het glas had gegooid.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets Wederom heeft de politie een gestolen fiets teruggevonden. Die ontdekking werd zondag 16 maart rond 17.55 uur gedaan. De fiets was in het bezit van een 14 jarige jongen uit Leiden. Hij vertelde dat de fiets voor weinig op een rommelmarkt in Leiden gekocht was. Het bedrag was hij noemde, twintig euro, stond niet in verhouding met de werkelijke waarde van de fiets die nog zeker een paar honderd euro moest zijn. De fiets bleek na controle in het opsporingssysteem inderdaad als gestolen te boek te staan. Een man uit Wassenaar had aangifte gedaan dat de fiets op 10 februari jl. in Noordwijk van hem was gestolen. De nieuwwaarde van de fiets was 899 euro. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal voor heling tegen de verdachte op.

Leiden Verkeersongeval Vrijdag 14 maart vond even voor 16.00 uur op de Haagweg een verkeersongeval plaats. Een 18 jarige automobilist uit Leiden reed in de richting van het Noordeinde en wilde inparkeren. Bij het achteruit rijden ontstond een aanrijding met een 47 jarige motorrijder uit Leiden die uit de Ter Haarkade kwam. De motorrijder werd met verwondingen aan een been overgebracht naar het LUMC.

Noorden Verdachten aangehouden voor diefstal bier uit schuur De politie heeft zondag 16 maart rond 06.15 uur een 18 jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 22 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Tegen hen waren verdenkingen gerezen dat zij uit een niet afgesloten schuur van een woning aan de Chrysantenstraat kratten bier hadden gestolen. Een getuige zag één van de mannen een schuur uit komen en belde de politie. Deze trof de twee in een auto aan. De kratten bier stonden nog in een carport waar de auto ook had gestaan. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie maakt wel proces-verbaal tegen de twee op.

Waddinxveen Rijden onder invloed en zonder rijbewijs De politie heeft zondag 16 maart op de Rijksweg A12 een 47 jarige automobilist uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Uit de controle bleek bovendien dat het rijbewijs van de man drie jaar geleden al was ingevorderd. Een medeweggebruiker belde de politie. De Utrechtenaar blies 765 ug/l, terwijl de limiet 220 is. De politie maakt proces verbaal op tegen hem.

Waddinxveen Rijden onder invloed van alcohol De politie heeft zaterdag 15 maart een 27 jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuurder rond 03.00 uur met snelheid rijden over de Staringlaan en hielden hem op de Noordkade staande voor een controle. Een blaastest gaf een resultaat van 300 ug/l, terwijl de limiet 220 is.

Bodegraven Politie onderzoekt vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen twee groepen personen bij het Stationsplein. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart zou een groep van ongeveer zes mannen sexueel getinte opmerkingen hebben gemaakt naar de meisjes uit de andere groep. Dit mondde uiteindelijk uit in een vechtpartij waarbij de groep met de meisjes klappen zou hebben gehad. Na de vechtpartij zijn de mannen weggelopen in de richting van de Goudseweg.

Gouda Beroofd van portemonnee en fiets Een 24 jarige Gouwenaar is zondag 16 maart tussen 02.00 en 02.30 uur van zijn portemonnee en zwarte vouwfiets beroofd. De Gouwenaar fietste over de Voorwillenseweg in de richting van de Goverwellesingel. De Gouwenaar zag een jongeman lopen uit de richting van de Marathonlaan. De jongeman duwde de Gouwenaar van zijn fiets en pakte de portemonnee van de Gouwenaar uit zijn broekzak. De Gouwenaar zag dat zijn fiets werd gegeven aan een andere jongeman. De jongemannen zijn hierna weggerend richting de Marathonlaan. De Gouwenaar is nog even achter de twee aangerend, maar kon ze niet bijhouden. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Verdachte aangehouden van diefstal uit auto De politie heeft vanmorgen in zijn woning in Gouda een 18 jarige man aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij op zaterdag 15 maart rond 13.30 uur uit een op de Leeuwenburg geparkeerde auto een aktetas met daarin verschillende papieren, een rekenmachine en zonnebril. Kennelijk was de dief aangetrokken door de op de achterbank liggende en daardoor zichtbare tas, sloeg een raampje in en haalde de tas uit de auto. Dankzij goede getuigenverklaringen wist de politie achter de identiteit van de vermoedelijke dader te komen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Verdachte aangehouden voor vernielen ruit bushokje De politie heeft zondag 16 maart rond 01.45 uur een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Tegen hem waren verdenkingen gerezen dat hij met een baksteen een zijruit van een bushokje aan de Groenhovenweg had vernield. Een buurtbewoner zag dat een groepje jongens luidruchtig kwamen aan lopen en dat de verdachte een steen pakte en deze door de ruit gooide en meldde het de politie. Aan de hand van het signalement kon de politie de verdachte al snel achterhalen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor vernieling.

Krimpenerwaard Alcoholcontrole Vrijwilligers van Politie hebben zaterdag 15 op zondag 16 maart (23.00 - 04.00 uur) een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in de Krimpenerwaard. In totaal werden 188 voertuigen gecontroleerd. Er werden vier processen verbaal geschreven. Daarvan waren twee uitgeschreven voor beginnend bestuurders. Van één van hen werd ook het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder, een 20 jarige Schoonhovenaar, blies 435 ug/l. Bij de beginnend bestuurders wordt het rijbewijs ingevorderd bij 350 ug/l. Een 37 jarige automobilist uit Bergambacht blies het meest, namelijk 540 ug/l, terwijl de limiet 220 is.

------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --